Kommentarer på Här är det service som gäller


Far och son i Sinclair uniform. Norval van Diest, 75 år startade och byggde macken i Dunning, Nebraska 1960 och sonen Norman sköter tankningen åt kunderna och jobbar också i verkstaden.

Det finns fortfarande bensinstationer i USA där kunden inte behöver tanka själv, tvätta rutorna eller kolla oljan. Miljön var som i 60-talets Kalle Anka-tidningar när jag svängde in på Sinclair i Dunning i Nebraska.

75-årige Norvall van Diest klädd i eleganta gröna kortbyxor skrattar ofta, skojar med kunderna och verkar vara en riktig spjuver. Sonen Norman är lite mer reserverad, har oljefläckar på skjorta och keps och sköter bland annat verkstan.

-Jag ska jobba så länge jag kan. Macken är mitt livsverk, säger Norvall medan kunderna strömmar in hela tiden där jag sitter vid ett av borden med en stor coke och två smörgåsar värmda imicron.

Macken fyller 50 år i år  och det ska senare firas. Norvall har byggt den själv av gamla slipers han plockat från en nerlagd järnväg.

-Stabilt och varmt, skrattar han och berättar att det var Conoco de första 35 åren men sedan tyckte oljebolaget att han sålde för dåligt och då blev det Sinclair.

Jag berättar om den gamla Volvon ifrån 1977 i Valentine. Norvall lyser upp och säger att det var en av världens bästa bilar. Han har lagat många Volvo men dagens bilar med all teknik är för svåra.

Kathey Christensen, motellägare i Halsey, utnämner jag till Dagens hjälte. Spontant erbjöd hon sig att att åka ut och leta efter min borttappade cykelpump. Och hon fann den direkt! Den låg precis där jag trodde den skulle ligga och hade sheriffen skött sitt jobb hade han kunnat få titeln.

Kathy Christensen fann direkt min cykelpump på vägrenen. Dagen var räddad!

Löpningen idag blev 72 kilometer och det var kraftig motvind hela tiden samt kuperat. Maximalt besvärligt alltså. Att springa så här långt handlar mycket om  teknik, tror jag. Det gäller att springa väldigt långsamt, aningen fortare än gång (idag pendlade löphastigheten mellan 7-9 km/timman) och att inte öka farten om det plötsligt skulle kännas lätt. Det är en vägvinnande stil. Det var också väldigt varmt och det gick åt cirka 8 liter vätska, mest vatten idag.

Vackert landskap med sandkullar men väldigt kuperat och dessutom hård motvind. Det var inte många bilar som passerade här. Men en bilförare, en kvinna i en stor fin vit pickup, lovade mig en gratis middag vid framkomsten till Arnold. Också en Dagens hjälte!

I morgon lördag springer jag till Göteborg, min födelsestad. Förlåt, jag menar Gothenburg där jag en gång tidigare varit.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B. - 2010-05-29 08:57:52

Tur att bensinbolaget Sinclair vill leverera till glesbygdsmackarna som de övriga bolagen ratar. Hade blivit svårt att slinka in för ett mellanmål annars.

#2 Putchi - 2010-05-29 10:36:10

Verkar vara jobbigt med vinden, men du behöver i alla fall inte oroa dig för att den ska vända tills du ska springa tillbaka.

#3 Jan Suneson - 2010-05-29 12:45:22

När jag var med Björn i Oklahoma sa han alltid lite skämtsamt ? nedlåtande när vi passerade en Sinclair mack: De där bondmackarna. Nu har han nog ändrat uppfattning. Sinclair har ju räddad Björn ett antal gånger, Clinton, Ashland, Alzada och nu Dunning.
En skola, en post och en mack är ju allt som behövs för att ett samhälle skall överleva. Ett tips till Maud. Kontakta Sinclair och be dom att etablissera sig i Norrland.
Det var ingen fråga idag, så jag vågar mig på en. Hur mycket var klockan när Björn kom fram till Arnold i går?

#4 Eva (från Gbg) - 2010-05-29 22:50:11

Du är makalös som orkar kämpa dig fram genom oväder efter oväder!! Hoppas att du känner hur duktig du är!!!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg