Kommentarer på Jakten efter skugga


Den enda skugga jag kan finna är min egen skugga. Med 38 grader (100 F) var det olidligt hett men jag vann kampen mot värmen.

Joggingbyxorna och tröjjan är lika blöta som om jag badat med kläderna på. Jag svettas kopiöst i medvinden och jag söker förtvivlat efter skugga. Men idag är jag oerhört stark och det är jag som vinner värmematchen.

Tänk vad olika dagarna ändå kan vara. Igår knockades jag av värmen trots att det då var betydligt svalare än idag. Dessutom var luftfuktigheten inte så hög. Idag absorberade kroppen vätskan otroligt bra, jag drack uppemot 8 liter och det var inget skvalp i magen. Jag hällde vatten över huvudet och hade för första gången på mig min löparkeps.

Jag sprang i stort hela vägen mellan Smith Center och Mankato, en sträcka på 52 kilometer, dessutom var det ganska backigt, Var får jag krafterna ifrån? undrar jag glädjerusig. Problemet här liksom i  många andra västliga delstater är att det egentligen inte finns någonstans att söka skydd mot den stekande solen. De flesta träd här är planterade och träden finns nästan alltid där husen ligger. Att sitta/ligga utanför ett hus känns inte så lockande.

Nu fann jag ändå till sist skugga, åt mina  mackor och kunde sova 15-30 minuter.  Det var nästan värre för djuren denna varma dag.

En tjur söker svalka i en gyttjepöl. Så desperat var inte jag.

Staden Mankato var inte mycket att se. Ganska ruffig men på stadens restaurang upplät de sitt stängda nätverk till en bloggande coast to coast löpare. Detta skrivs en timma efter stängningsdags- vilken service.!

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Andrew - 2010-06-05 10:42:23

Jag blir jätteinspirerade när jag läser din blogg.
Tack Björn!

#2 Kalle B. - 2010-06-05 11:27:06

När det är så pass varmt att joggingbyxorna blir helt dyngblöta av all svett, är risken för skavsår lika stor som när regnet öser ned?

#3 Jan Suneson - 2010-06-05 12:53:49

100 grader Puh! Jag förespådde värme men det blev tydligen värre än jag trodde. Kör du med full dunk nu? En timmes tidigare start är annars bästa receptet mot värmen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg