Kommentarer på "Lilla Sverige"


73-åriga bibliotekarien Kathryn Gile i Scandic visar stolt upp ett minnesnummer av Vecko Journalen  från 1973 om Gustav VI Adolofs död. På baksidan av tidningen läser jag att den tillhört Ingemar Beiron på Långholmsgatan i Stockholm.

Den svenska flaggan tillsammans med den amerikanska på en gammal bensinsttaion längs Main Street i Courtland.

Även i Kansas finns det svenskbygder. I Courtland vajar den svenska flaggan på huvudgatan, på restaurangen äter jag köttbullar och hälften av gästerna har skandinaviskt påbrå.

Det väcker viss uppståndelse då en svettig och hungrig viking kliver in på Pinkys Bar & Grill i Courtland, Kansas. Genast har jag ett antal svenskättlingar runt bordet och en tjock bok om Courtlands skandinaviiska bakgrund läggs fram.

Jag hinner inte springa mer än en mil förrän jag kommer till nästa svenska koloni- Scandic som grundades av svenska 1868. Det är lördag och klockan är 17 men det stora fina biblioteket är öppet. Där träffar jag 73-åriga Kathryn Gile som visar mig in i ett rum där det finns böcker som ska rensas ut. Hon hittar endast en bok på svenska och så en gammal Vecko Journalen från 1973. Nej, någon efterfrågan på svenska böcker är det inte, suckar hon.

Idag var det meningen att jag skulle springa på så kallade dirtroads, småvägar med grus eller bara tillplattad jord. Det skulle korta sträckan med några kilometrar men jag vågade mig inte ut på dessa vägar (ni mins väl vad som hände i Idaho?). Det var alldeles för myclet lösgrus så det blev highway 36 igen.

Vackert men här vågade jag inte rulla vagnen- allldeles för mycket lösgrus.

Löpningen går väldigt bra och idag var det aningen svalare, kanske uppåt 30 grader. Totalt fick jag ihop 57 kilometer och befinner mig nu på Super8 i Belleville. Som vanligt fungerar inte min dator på Super8 så detta skrivs ute på parkeringsplatsen och jag snyltar på ett grannmotells nätverk. Det här blir nog mitt sista Super8.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 jens - 2010-06-06 07:39:05

Fantastiskt starkt jobbat i värmen Björn!
Den där grusvägen ser inbjudande ut!

#2 Kalle B. - 2010-06-06 08:39:59

Värst vad du har blivit kräsen. Så Super8 duger inte längre. Då blir det alltså bara "stekar"-motell framöver :-)


#3 Per - 2010-06-06 11:43:22

Starkt jobbat Björn. Det var inte lika varmt som som de senaste åren på Stockholm Marathon igår. Ganska bra löparväder, betydligt behagligare än du verkar ha det.

#4 bureborn - 2010-06-06 12:27:10

Har läst igen mig på din blogg denna morgon. Fantastiskt bra läsning som fick frukosten att vara framåt lunch.
Som vanligt blir jag både lycklig och inspirerad av ditt löparäventyr. Som är så mycket mer än löpning. Tack!

#5 Björn - 2010-06-06 15:09:43

Kalle: Nej, det dyraste motellen ska jag försöka undvika. Men det blir inte Rune Larsson-stilen- han lockades av motell med skylten colour tv.

#6 Kalle B. - 2010-06-06 15:56:02

Ja Runes kriterie för att välja ut prisvärda motell var klart originell:

"My technique to find the cheapest motels was to look for signs saying they had colour TV and phones. Those facilities were attractions 40 years ago, and indicated that the cost for a room might be accordingly."

http://www.loparlarsson.se/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=49

Respekt och beundran för den mannen.

#7 Jonas W - 2010-06-06 20:30:13

Härligt Björn jobba på. Här i Sverige har vi avslutat Stockholm marathon, lite kortare än en vanlig dagsetapp! Ha det fint....


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg