Kommentarer på Lyxliv för luffaren


Jag är bland de första som bor i det här motellrummet. Settle Inn & Suites i Seneca öppnade häromdagen och det var lyx som mötte luffaren.

Motellen och maten är lyxen i min tillvaro. Där snålar jag inte. Annars är det ett mycket enkelt liv jag för, rena luffarlivet.

Motellnotan kommer att bli rätt saftig. Jag kör inte Rune Larsson-stilen och söker budgetmotellen som skyltar om att de har färg tv. Å andra sidan söker jag inte de dyraste men ett krav är att de har internet och det har de flesta numera.

Jag tycker ändå att boendet är  prisvärt jämfört med Sverige. Kanske ligger snittkostnaden per natt på drygt 500 kronor. Multiplicerat med 100 gör det över 50 000 kronor bara för boendet. Budgetvarianten då? Ja, då är du nere på drygt 300 kronor (mina billigaste motell har legat på 29 dollar). Men på de billiga motellen vankas bara kaffe i receptionen, på de lite bättre ingår frukost, ibland riktigt bra sådan. Att äta frukost ute på stan kostar 10-15 dollar så de "biliga" motellen är egentligen inte så billiga. Och att äta ordentligt är oerhört viktigt.

Många stora sbifftekar blir det också. På maten snålar jag inte även om jag är flitig kund på snabbmatställena. Överlag gillar jag den amerikanska maten. Och jag äter minst lika varierat här som hemma, faktsikt ganska mycket grönsaker och frukt. Tyvärr är det svårt att få tag i ris och pasta.

Men mest är det ändå luffarliv. Finns det något enklare och roligare än att bara springa? Dessutom är det ju gratis. Och jag älskar att lägga mig på en bänk eller under ett träd och slumra till. Det är friheten!

Luffaren tar sig en slummer på en rastplats ( rest area) utanför Seneca, Kansas. Det är väl så här man ska utnyttja en rastplats?

Idag var det en väldigt kvav dag och löpningen från Marysville till Seneca (50 km) gick trögt. Men de två trevliga saker som inträffade var att jag på en liten restaurang i Home utanför Marysville hade en givande konversation med sädeshandlaren i byn. Han frågade bland annat om jag var sponsrad och jag berättade att jag blivit erbjuden sponsorkontrakt men tackat nej för frihetens skull. Då blev han eld och lågor: jäkligt bra, då måste jag åtminstone bjuda dig på lunchen!

Och den andra roliga saken var att när törsten var som störst stannade en ölutkörare til och erbjöd mig en kall öl. Föraren, Jason Drahota från Seneca, var djupt religiös och vi hade en diskussion om för och emot abort med anledning av alla antiabortskyltarlängs vägen. Jason var naturligtvis emot abort men kunde tänka sig det i undantagsfall, t ex vid våldtäkter.

Jason Drahota hade en kall öl att erbjuda luffaren. Han blev förvånad när jag berättade att öl är en bra sportdryck- energirik och törstsläckande.

Det får också bli Dagens Fråga: Vad tror ni det var märke på ölen?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Eric L - 2010-06-09 07:33:09

Dags att kommentera lite. Läser bloggen och blir både inspererad och imponerad.

Ser ut som en Budweiser

#2 Marcus A - 2010-06-09 08:10:55

Gissar på att ölen är en Budweiser.

Jag följer din blogg varje dag. Oerhört inspirerande.

#3 Mattias K - 2010-06-09 08:33:55

Instämmer med föregående gissare: Budweiser - "F**king close to water" - men oerhört välsmakande vid rätt tillfälle.

Grymt imponerad av det du gör. Mina ansträngningar för att genomföra en Svensk Klassiker ter sig extremt barnsliga i jämförelse ;)

Du är en inspiratör och jag hoppas att du kanske någon gång även passar på att hålla föredrag/föreläsningar om dina strapatser.

#4 Lars - 2010-06-09 08:44:42

Same here, röda och vita, måste vara en Budweiser .

ser fram emot dina inlägg varje morgon i min Google Reader !

Heja, heja !!!

#5 Ulf - 2010-06-09 08:52:29

Givetvis en Budweiser. Bra löparöl, lättdrucken med liten beska. Den som säljs på bolaget är licenstillverkad i England. Bad!

#6 Ulf - 2010-06-09 09:12:08

Hej Björn! Du har valt nordliga rutter båda gångerna för dina Coast to Coast. Är en sydlig rutt från Kalifornien via Nevada - sydstaterna till t.ex. Georgia helt uteslutet?
Och i så fall varför?

#7 Daniel - 2010-06-09 10:43:11

Mindre än 2000km kvar nu. Känner du dig mer sliten på fram eller baksida lår? För jag antar att du inte kan vara 100%-ig när du sprungit 320 mil.

#8 Jan Suneson - 2010-06-09 12:19:12

Skall man vara först med svaret på en ölfråga kan man inte som jag ligga och dra sig till 12. Ja vist det är en blaskig Bud. Med denna våldsamma ölkonsumtion som du har matat oss de senaste dagarna är det kanske dags att låta Präppen sponsra dig.
Färg TV på Pappa och Mamma motell och Platt TV på lyx motell tyck gälla. Hinner du förresten med att titta på TV?

#9 Sven - 2010-06-09 15:59:05

Även jag tycker att ölen ser ut som en Budweiser.

En annan sak. Om du säger "I am jogging coast to coast", så borde inte amerikanerna kunna missförstå vad du håller på med.

Att vi är en del stofiler här hemma i Sverige som undrar hur faderullan du skall ta dig från kust till kust om du joggar på stället får du helt enkelt strunta i.

#10 Jakob - 2010-06-09 16:34:44

Helt klart en Budweiser!

#11 Håkan Borg - 2010-06-09 20:39:13

Budweiser!?

Monty Python jämförde amerikansk öl med att "making love in a canot"
"Fucking close to water....."

#12 Björn - 2010-06-10 05:29:21

Ölunskaperna är oroande goda hos min läsekrets!

Jan: Jodå, tv-hinner jag med, bl a väderkanalen.

Håkan: det var en rolig liknelse!

Sven: Började i dag med att säga "I´m jogging . . .


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg