Kommentarer på Otursfåglar


Stängt! Det var här jag skulle få nya krafter efter 30 kilometers löpning i värmen men det enda matstället i Fairview hade stängt för renovering. Situationen var närmast desperat eftersom jag inte hade med mig mat, bara vatten.

Minsta småsak kan stoppa det här löpet. Som ensamlöpare är jag oerhört sårbar. Det räcker inte med järnvilja, bra fysik och en fet plånbok. Du måste också ha lite tur, det hade jag inte idag.

Många vill springa tvärs över USA men många stupar också. Hittills i år har fyra löpare tvingats avbryta av olika anledningar. Jag ska inte tilhöra denna "otursgrupp". Även om nu över 60 procent av sträckan är avklarad och löpningen går allt bättre är det för tidigt att ropa hej.

Det som stressar mig lite är inte löpningen i sig utan annat som jag inte rår på, till exempel  väder, tekniska prylar som krånglar och motellproblem. Nu är det datorn som jag har problem med att få uppkopplad mot internet. Jag har kanske pillat på för många inställningar.

Att ett matställe har stängt är kanske inte hela världen. Men efter att under 30 kilomters löpning i värmen ha fantiserat om mat blev jag nästan knäckt när Fairviews enda restaurang var igenbommad. Lätt plågad knackade jag dock på eftersom det pågick renovering därinne.

Vad tror ni hände? Du får tre alternativ att välja på i Dagens Fråga:

a) Man bad mig dra åt hellskotta.

b) Togs emot med öppna famnen, stora biffsteken togs ut ur frysen och jag bjöds på en festmåltid bland byggbråten.

c) Man skänkte mig några kex, chokladkakor och en kall Pepsi så jag överlevde.

Gårdagens fråga verkade väldigt lätt. Alla svarade Budweiser och det var rätt.

Jag var inte ensam om att ha otur idag. På morgonen utanför Seneca sprang jag om en cyklist som fått punktering och saknade  laggrejer och pump. Vi förskte med min pump men eftersom den är till racerventiler gick det inte. Jag erbjöd mannen en av mina innerslangar, visserligen 20 tum och inte 26 som behövdes, men han  ville inte ta emot den hjälpen. Troligen hade det funkat men han valde att gå de nära fem milen till Hiawatha.

Hellre går jag 5 mil med punktering än tar hjälp från en knäpp utländsk löpare, verkade den här också knäppa cyklisten tänka.

Att inte ta emot hjälp är idiotiskt. För det första visar du den som vill hjälpa dig respekt. Och för det andra- även om du inte behöver hjälpen-  känns det ändå lättare när någon är vänlig emot dig.  Så tänker jag alltid.

Gerald Sawyer sträcker fram en ask blåbär till en hungrig löpare. Blåbär är bästa maten för en björn och jag fick nya krafter.

Jag fortsatte den vänliga linjen. Plötsligt ser jag en bil som fått stopp på vägrenen. Föraren, Gerald Sayer från Fairview, har problem med vattenpumpen och kylarvattnet och jag erbjuder honom mitt vatten i dunken men det verkar ha löst sig för honom. När han får höra om mina matproblem räcker han över en ask blåbär som han köpt på Walmart i Hiawatha dit jag är på väg. Blåbärsbränslet gjorde att jag fick en fin avslutning på dagen.

Totalt blev det 49 kilometer idag på sträckan Seneca-Hiawatha. Känns namnet bekant? Just det, indianflickan i Disneys Kalle Anka. Hiawatha är också lönnarnas stad.

Morgondagen blir lång, 65 kilometer till Atchison och nu bär det söderut igen mot Kansas City. Motvind ska det visst bli så det får bli tidig start. Matställe ska finnas på vägen enligt Jan. Han har rätt i 9 av 10 fall men jag tar nog med mig lite reservproviant ändå.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B. - 2010-06-10 06:48:24

Gissar alternativ C.

#2 Ulf - 2010-06-10 08:32:57

Gissar på C. Förmodligen bad dom dig inte att dra till nåt varmare ställe och eftersom blåbärsmannen gav bär till en hungrig löpare så hade du nog inte ätit nån biff heller.

#3 Pelle - 2010-06-10 08:43:48

Angående killen med punkan - ja, detkan vara svårt att ta emot hjälp när man gör sådana projekt. Man vill känna att man fixar allt själv. Så alltför hård ska man nog inte vara mot honom.

#4 Daniel - 2010-06-10 09:02:08

Ulfs resonemang låter logiskt, borde vara C.
Men visst är Disneys Hiawatha en indianpojke och inte en flicka? Systern hette solblomma vill ja minnas

#5 Lennart Lundquist - 2010-06-10 15:07:24

Eftersom du fortfarande var utsvulten när du lämnade den stängda restaurangen och käkade blåbär sedan tror jag på alternativ tre; kex och en pepsi.
Kör hårt Björn!

#6 Ulf - 2010-06-10 15:16:15

Hiawatha var en indianhövding, alltså en historisk person hos mohawkerna i Nordamerika, som lyckades ena de fem irokesstammarna i ett förbund.

"Lille Hiawatha" eller bara "Hiawatha", humoristisk västernserie producerad av Disney, efter den tecknade filmen "Little Hiawatha" (1937).

Filmen bygger på, och parodierar i viss mån, ett poem av Henry Wadsworth Longfellow (1807?1882).

Huvudperson i serien är den (ofta alltför) självsäkre indianpojken Hiawatha, som bara längtar efter att de vuxna ska inse vad Hiawatha själv ? enligt egen uppfattning ? länge har vetat om; att Hiawatha är en riktig, fullvärdig krigare och inget barn... Andra viktiga personer är Hiawathas syster Solblomma, deras pappa, som är hövding över stammen "Stormagarna" ? och gör heder åt stammens namn ? och den ständigt maskerade medicinmannen; mamman i familjen spelar en mer undanskymd roll.

(Källa Wikipedia och Seriewikin)

#7 Nanna - 2010-06-10 15:42:18

Alternativ A hade det ju tyvärr förmodligen varit om det var i Sverige, men B låter lite för bra även för den amerikanska gästfriheten (inte helt omöjligt dock), så det får bli C.
Blåbär är smaskigt! Speciellt de amerikanska lite större varianterna. Fina antioxidanter för en löparkropp :-)

#8 Jonas W - 2010-06-10 16:29:48

Jag tror C. Hoppas på det. Cyklisten kanske tyckte han var besvärlig...

Hiawatha var ju som sagt en pojke och hans syster hette Solblomma, det kom jag också ihåg.

#9 Jan Suneson - 2010-06-10 16:49:57

Du är inte ensam Björn. Många lärare som skulle låna filmen (jag har varit chef för AV-centralen i Gävle) sa: Är Lilla Hiawatha ledig. Kan förstås ha varit dålig språkkänsla. Om du får tid över kan du titta på filmen från 1937. http://www.youtube.com/watch?v=4MUuDFeoyvM
Tack Ulf för det utförliga svaret.
Det är något konstigt med cyklisten. Varför gick han inte tillbaka till Seneca och fixade punkan?

#10 Magnus - 2010-06-10 20:06:12

Jag tror på A)

#11 Håkan Borg - 2010-06-10 20:13:15

Tyvärr C
men oftast brukar USA amerikaner var så där fantastiskt gästfria & trevliga...

Lycka till fortsättningsvis!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg