Kommentarer på Det hårda storstadslivet


Några skyskrapor fanns i Kansas City, Missouri men anars gav stan inget intryck av jättetsad. 14 procent av befolkningen lever här under fattigdomsgränsen.

Inne och utanför butikerna går vakter. På Kinarestaurangen  serveras maten i ett frigolittråg och restaurangägaren beklagar att han inte kan servera den på fat- gästerna stjäl tallrikarna.

Mitt besök i Kansas City, Misouri blev kortvarigt. Ännu en gång fick jag korsa Missourifloden men ingen passering av en delstatsgräns denna gång. Själva centrum passerade jag snabbt men stannade till i en något förfallen villaförort med övervägande svart befolkning. Direkt fick jag känna av det hårda storstadslivet.

Inne på KInarestaurangen  kommer två tonårsflickor fram och tigger pengar.Utanför på gatan sitter mängder av sysslolösa män.  Jag vågar inte parkera joggingvagnen utanför men känner mig inte ens säker när jag har den intill mig. Polisbilarna tutar i ett utanför och snabt vill jag härifrån. Några män vinkar och vill att jag ska stanna men jag springer min väg.

Nej storstäder är inget jag gillar. Dagen får nog rubriceras som en av mina tråkigare- starten blev kraftigt försenad på grund av ösregn och åska. Och några timmars löpning i mörker på en hårt trafikerad motortrafikled var ingen höjdare. Totalt 57 kilometer  till Lee´s  Summit. Här bor jag på ett ovanligt stort och lyxigt Super8 där internet faktiskt fungerar.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B. - 2010-06-13 09:20:27

Det blev alltså inget depåstopp för däcksbyte antar jag.

Hur pass slitna är däcken vid det här laget?

#2 Björn - 2010-06-13 16:01:31

Kalle: Jag kontaktade flera cykelhandlare men ingen hade däcken. Ingen panik, de är inte mer slitna än jag själv. Hade också tänkt att delta i en löpartävling i Kansas City men det hanns inte med.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg