Kommentarer på Datakraschen


Har precis fatt beskedet fran datareparatoren har i Warrensburg, MO, att moderkortet i min dator kraschat. Inga reservdelar finns eftersom LG-datorer inte saljs i USA.

Det hela ar mycket trist och resulterar i att bloggandet blir lidande. Nu kan det bli svarare att lagga in bilder, skriva pa vettiga tider eftersom jag ar hanvisad till motellens eventuella datorer samt oppethallandet pa biblioteken.

For mig kanns det som om nagon berovat journalistens penna. Allt praktiskt som att boka motell, kolla upp olika saker, lasa mejl, gora bankarenden med mera blir ocksa mycket svarare. Och jag kan inte ringa hem pa Skype. Webmaster Nils (min son) avrader fran att kopa nya dator i USA.

Men jag fortsatter lopet aven om jag nu blivit en dag forsinkad och har tvingats ta min forsta vilodag. I morgon tisdag bar det av till Sedalia, en stracka pa drygt 4 mil. 

Det blir nu ungefar som 2005 da jag sprang mellan Chicago och New Orleans. Da hade jag ingen dator och fick forlita mig till biblioteken. Dessutom havererade da min mobiltelefon, den klarade inte svetten. Nu var det kanske regnet som dodade min dator. Nu blir jag ocksa mycket mer beroende av ert stod och back up fran Jan med planeringen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Andrew - 2010-06-14 23:11:23

Mycket tråkigt nyheter. Håller upp hakan nu Björn

#2 Björn - 2010-06-14 23:33:05

Vilket oflyt! Förstår att allt blir mkt krångligare utan Internet. Klart att det är lite risky att köpa ny dator i USA men kan det inte vara läge för en liten netbook typ Eee PC så att du klarar dig fram till mål (och kan fortsätta ge oss intressanta inlägg att läsa till frukosten :) )?

#3 Larry - 2010-06-14 23:51:48

Svårt att ge råd om att köpa datorer på springande fot. Men vill du ha en ny under alla omständigheter är de ju billigare där du är än hemma men enligt min erfarenhet tar det en dag eller två att få igång dem ordentligt om du vill ha en bekant miljö att arbeta i. Och jag vet inte hur van du är på att avinstallera allt skräp resp installera nödvändiga program.

Å andra sidan är ju sk netbooks så mycket lättare i vikt, har mycket mer mer batterikapacitet (uppåt 10 tim) än bara för ett år sedan.

Den första netbooken som blev populär är ASUS PC eee (2-3 år gammal om jag minns rätt), har allt du behöver, tror jag, inkl Skype och en bra browser Firefox -7 eller 9 tums skärm fast dålig batterikapacitet. Men jag vet inte om den säljs ny fortfarande. Väger väl ett kilo och kostar väl $200-300 ny skulle jag tro. Den första versionen med Linux, inte Windows var extremt lätt att komma igång med. Om man använder webmail typ gmail, blir det extra lätt.

Har haft ett par och gett bort bla till en åldrig mor, snart 80, som använder den dagligen utan tidigare datorerfarenhet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Asus_Eee_PC

Detta sagt, trivialt är det inte. Sorry!

#4 Running girl - 2010-06-15 00:19:27

Nej, va tråkigt. Det blir ju helt klart jobbigare när man inte har friheten att surfa som man vill och Skype är jag också helt beroende av så jag förstår verkligen ditt dilemma.
Hoppas det löser sig på något sätt ändå.
Varför avråder sonen dig från att köpa en dator i USA?
Enda anledningen som jag kan se är att man vill ha svenskt tangentbord, men annars är det ju samma saker i datorn.

#5 Olof - 2010-06-15 00:45:12

Hej pappa!

Tråkigt att höra om dina problem men skam den som ger sig. Får nog tyvärr hålla med Nisse om att det är säkrast att inte köpa en ny dator. Möjligheterna att få support lär inte var goda längs vägen och om jag känner dig rätt så bör du inte ge dig på att försöka få igång en ny dator på egen hand.

Här hemma går arbetet med lilla lägenheten framåt och jag har fått rycka in som extra arbetskraft. Finns inte mycket annat att göra nu när jag har tagit studenten och bara väntar på antagningsbesked.

#6 Mikael - 2010-06-15 00:47:42

Usch, vad tråkigt med datorn. Men jag undrar som de andra varför du inte kan köpa en over there? Den där ASUS som Larry tipsar om tror jag skulle fungera utmärkt. Har en kompis som använt den.

Du är en stor inspiration, keep on running!

#7 Jan Suneson - 2010-06-15 10:36:16

Jag är ingen datorexpert men kan man inte programera om F tangenterna till valfria tecken exempel ÅÄÖ. Kan någon av er skriva en enkel instruktion här på bloggen hur man gör.
Jag skulle inte släpa på den gamla datorn.

#8 Carina - 2010-06-15 12:49:48

Trist!! Men varför inte passa på att köpa en Ipad, den borde ju ha det du behöver. Är inte jättedyr men väldigt liten och smidig! Go for it!!! Vi vill ju ha fortsatta rapporter från dig.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg