Kommentarer på Det här skrämmer mig


Jag har vissa likheter med skoldpaddorna pa vagarna: hardhudad men anda sa latt att bli overkord av bilarna. Och sa ar vi bada lusiga.

Det som skrammer mig mest ar vaderleken. Vadret ar alltid sa dramatiskt har. Och sa ar jag radd for trafiken, morkret, de stora avstanden och att utrustningen ska ga sonder. Manniskorna skrammer mig daremot inte.

Nej, jag har inte fatt nagon rutin pa att  springa coast to coast. Jag ar nastan  varje dag angslig  over att nagot otrevligt ska handa. I arlighetens namn kanner jag mig nog mer osaker den har gangen. Kanske beror det pa att jag nu kor nara pa maxikacitet, forra gangen hade jag mer reservkrafter. Och sa har jag haft vadrets makter emot mig liksom datahaveriet som forfarande spokar. Men idag kopte jag mig  en separat mus sa det blir lattare att blogga.

Jag hoppas det ska lugna ner sig framover. Just nu kanner jag mig dock ratt stressad och sa ska det inte vara. Ta bara som idag nar jag satt pa McDonalds i Owensville. Det hade varit stekande hett och soligt, plotsligt tornar ett hiskeligt ovader upp sig, restaurangen skakar till, strommen gar och ett skyfall satter in. Ska jag fortsatta eller inte de tre aterstende milen till Cuba? I dom lagena kanner jag mig valdigt hjalplos. Jag fortsatte och ovadret forsvann lika snabbt som det kommit.

Idag passserade ett 30-tal veteranbilar mig pa vagen, alla av samma sort. Det far bli Dagens Fraga. Ange:

a) Bilmarke

b) Modell

c) Tillverkningsar

d) Tillverkningsland

Stolt agare visar upp sina fina mil for mig men vad ar det for bil?

Morgondagen blir valdigt lang, 72 kilometer till Super8 i Potosi. Jan har dock raddat mig och lyckats hitta ett stalle jag kan ata pa efter ca 40 km. Utan hjalpen hemifran skulle det har lopet inte kunna genomforas.

Keep on running
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pelle - 2010-06-20 10:25:04

Kämpa på du Björn. Det vänder nog mentalt och vädret går inte att påverka, gäleler att fokusera på sådant man kan göra något åt (men det vet du ju redan!). En sak bara: varken du eller sköldpaddan har väl gjort något lusigt? Lycka till!

#2 Anders Wiberg - 2010-06-20 18:58:23

Hinder är till för att övervinnas. Det går upp och ner. Uppförsbackar och nedförsbackar. Snart 3/4 avverkad av din fantastiska prestation.

#3 Magnus Engström - 2010-06-20 20:40:35

Du har avverkat mer än 70% av din resa. Resan är målet - tagga ned och njut av upplevelsen. Det kommer att gå bra!!!. Visst lätt för mig att säga där jag sitter i centrala Stockholm - men ändå... Du gör något helt unikt - njut av det!!

#4 Jens - 2010-06-20 20:54:20

Ingen aning angående bilen, ser ut som en "farmor-anka-bil" :)

#5 Larry - 2010-06-21 02:06:14

USA har ju ett dramatiskt väder, vilket jag alltid gillat sen jag flyttade hit men USA har också ju världens bästa väder-radar och annat och innan jag skriver en lång kommentar om vad ni skall kolla så ge mig gärna lite ledtrådar vad ni/Jan surfar på för att kolla vädret.

#6 Larry - 2010-06-21 02:18:25

En tjej jag umgicks med för länge sen hade en Horch parkerad i garaget -inte deras men den såg ut nåt sånt.

#7 Björn - 2010-06-21 06:55:59

Larry: Vilken amerikansk vädersida tycker du jag/vi borde kolla. Själv är jag äaldigt intresserad av heatindex, var finner jag det?

Pelle, Anders: Tack för södet! Jag försöker att ta det lugnt och njuta, riktigt anstränger mig när det är motigt. Erfarenheten från förra trippen var att allt ordnar sig, något jag haft stor nytta av i det vanliga livet.

#8 David H - 2010-06-21 09:09:51

Jag bara älskar dina bilfrågor!

a. en Rolls Royce for sure
b. kan det vara en Phantom I?
c. jag gissar på 1927
d. förmodligen USA-tillverkad vid fabriken i Springfield, MA - basketens födelseort.

#9 Björn - 2010-07-25 21:05:33

David, nästan alla rätt. Årtalet var 1923.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg