Kommentarer på Badpojken


Den kokande kroppen kyls av i en flod med kristallklart vatten vid Huzzah Valley Resort. Just har flot tva floder samman och den bakom mig hade varmt vatten medan den till vanster hade kallt.

Antligen bad! Och helan tva ganger i olika floder. Dessutom loste sig ett jatteproblem.

Jag har kommit till paradiset. Hela dagen har jag sprungit i Mark Twain National Forest.  Har ligger fridsanlaggningarna tatt och det ar ratt mycket turister i omradet. Naturen ar valdigt lummig, floderna har kristallklart vatten.

Vackert men backigt i Mark Twain National Forest.

Nar jag bromsar innan karran vid en av dessa anlaggningar blir jag mottagen med applader och bjuden pa svalkande dryck. Samma procedur upprepas vid nasta flod.

Backarna och varmen suger dock musten ur mig. Dessutom far jag flera punkteringar, reservslangarna tar slut och jag tvingas springa med punkterat framdack- tungt! Klockan ar sent slagen och laget borjar bli smatt desperat.

Vad gora? Efter 62 kilometer och cirka en mil kvar till motellet inser jag att det har  kommer inte att halla. Jag vill inte uppleva hemsk morkerlopning igen och tar darfor lift med en bil. Det kanns inte riktigt bra- jag far val kompensera fusket med en straffrunda eller kvitta det hela med de felspringningar jag tidigare gjort. Bara de lopta kilometrarna skrivs dock upp.

Mina reservslangar ar i ett bedrovligt skick. Ikvall kopte jag nya pa Walmart och slangarna hade inbyggt slime. Det verkar som jag fixat problemet och ska slippa punkteringar i fortsattningen. Och nya dack behovs kanske inte. Jag kanner mig valdigt lattad.

Ingen klarade fragan om den fina bilen. Det var en Rolls Royce Silver Goast 1923, tillverkad i USA.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2010-06-21 12:19:06

Jag tyckte att det var en RR men vågade inte svara,
I år tycks det vara utrustningen som är det största problemet (dator, däck och slangar). Skorna som har hängt med från Rapid City är väll också snart på upphällningen. Du ser ganska muskulös ut på badbilden så jag antar att du håller matchvikten. Kanske är det dags att klippa håret i någon håla, ett trevligt avbrott. Du är den ärligaste av Suneson bröderna. Jag hade nog inte berättat om den ?fuskmilen?.
Jag hörde inget från dig imorse så jag antar att du inte går på den radikala planen och jag planerar efter uteliggning i Patton Junction.
Ps
Blev det inte lite mindre backigt på slutet

#2 Ericsson - 2010-06-21 12:40:38

Jag är så imponerad av det du håller på med. Det är dessutom en höjdpunkt att du varje dag delger oss dina äventyr.
Vad gäller punkteringar så kanske det är så att du får tänka till lite när det är så varmt som det verkar vara nu ett tag. Jag antar att du med din rutin redan känner till problemet men jag tipsar ändå. Solpunkteringar är något som triatleter är uppmärksamma på. Det är ganska vanligt att man måste lämna sin cykel i solen under tiden man simmar och när man ska byta så har däcket punkterat.
Dvs lämna helst inte vagnen i solen när du pausar.
Extremt varma dagar kanske du dessutom får släppa ut en liten smula luft.

Fortsatt stor lycka till!

#3 Andrew - 2010-06-21 13:00:52

Det borde går att hitta kevlar däck till vagnen om de är 16 eller 20 tums. Jag har sådana på min hopfällbar cykel och har aldrig fått punktering.

#4 Larry - 2010-06-21 16:43:00

Jan o Björn. beträffande vädersidor så tycker jag denna är bäst:

http://www.wunderground.com/

Skriver man in tex Potosi, MO

så får man en ny sida med current conditions inklusive heatindex, väderradar och prognos.

Under radarn kan man välja att titta på lokala ofta privata väderstationer i trakten tex för vindriktning längs rutten. Antalet varierar dock.

Den lokala radarn är fantastisk; tryck på den lilla bilden och sen när radarn dyker upp på helsida, tryck på animate map och storm tracks. Om det då dyker upp nederbörd syns det förstås på radarn men den anger också styrka ev åska, hagel eller tornados i en lista längre ner. Varje stormcell döps med en bokstav o en siffra.
Pilens längd från ett stormcentrum markerar hur långt och vart den går på en timma och varje segment är 20 minuter. Uppdateras var 5e minut.

Öva lite på nåt ställe där det stormar idag tex utanför Chicago, IL

Man kan zooma in till nära gatunivå, bäst genom att dra en rektangel med musen kring det område man är intresserad av.

Lycka till!

#5 Jan Suneson - 2010-06-21 20:24:35

Hej Larry
Jag använder mig redan av Wunderground och håller helt med dig, den är fantastisk. Jag använde just de funktioner du beskriver under ovädret i Kansas City. Problemet är bara att få ut informationen till Björn. Nästa gång kanske Björn är utrustad med en ?Internet telefon? men det blir kanske för mycket teknik. Vi har ju alla kunnat läsa om dom problem han redan nu har med tekniken och en del av äventyret ligger ju också i det oväntade.
Ps
Jag kanske provar Wunderground för att se om vi kan grilla i Gävle på missommarafton.

#6 Larry - 2010-06-21 21:15:02

Jan, märkligt nog är det svårt att hitta bra väderradar i Sverige. SMHI vill ha betalt för sina ganska enkla produkter. Den som är gratis jag känner till är finsk:

http://www.fmi.fi/weather/rain_8.html


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg