Kommentarer på Blåbär räddade mig igen


 

Skall boner hjalpa mig? Att klaga over varmen hjalper mig inte. 

Nu gar det tungt. Jag far kampa i den olidliga hettan och fuktigheten. Frusna blabar blev idag raddningen.

Jag vet inte hur varmt det var idag och vill knappt veta det heller. Men varmevarningen som utfardats var klart motiverad. Flera dagar med langa lopstrackor  i detta nastan tropiska klimat har sugit musten ur mig. 

Jag lag redan en dag efter schemat pa grund av datahaveriet och har nu blivit lite ytterligare forsenad eftersom  jag idag inte riktigt klarade att na slutmalet, en vagkorsning dar jag skulle campa. Jag sprang i stallet lite kortare, tog in pa motell i Fredricktown och aterupptog lopningen framat kvallen da det blivit nagot svalare. En motellgast akte ut och hamtade mig och ska i morgon bitti kora mig tillbaka dar jag slutade lopningen.

I morgon var det meningen att jag skulle korsa Missisippi men sa blir det inte. Jag ar dock nara denna USA:s langsta flod. Nu blir det inte imorgon Cairo i Illinois utan Jackson eller Cap Girardeau i Missouri.

Jag kopte en pase frusna blabar i stallet for att plocka baren fran buskarna i bakgrunden. De odlade blabaren ar tre ganger storre an vara vilda och ar inte lika smakrika.

Trots de svara yttre forhallandena gick lopningen anda hyggligt idag. Frusna blabar pa en sjalvplock blev raddningen. Battre bransle kunde jag nog inte fa. Fler uppmuntrande ord fran bilisterna hjalpte ocksa liksom att landskapet jag springer i ar fantastiskt vackert; det paminner om Sverige.

Jim D. King, deputey sheriff fran Farmington stoppade mig. Vad ville han mig?

Under detta coast to coast har jag nastan aldrig blivit stoppad av polisen. Men idag hande det. Vad tror ni sheriffen ville mig?

a) se mina id-handlingar

b) kolla att jag madde bra

c) ha mitt traningsprogram for att bli lite smalare

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Tomas A - 2010-06-23 08:21:58

Jag tror på b men c vore nog lämpligare för the deputy.
Kämpa, Björn! det är nästan ofattbart att du klarar av din löpning.Jag är som vanligt djupt imponerad.

#2 Ulf - 2010-06-23 08:33:43

d) Frågade var närmaste Mc Donalds låg?

#3 Mats.Nyberg - 2010-06-23 08:40:16

Jag tror på a...Kämpa på i hettan jag följer dej dagligen på din blogg..

Mvh Mats. Nyberg. Hultsfreds Löparklubb.

#4 Simon Kågström - 2010-06-23 08:50:55

Jag tror på c). Däremot tror jag att sheriff King nog borde påbörja sin träning på lite mer blygsam skala, varför inte cykelpatrullera omgivningarna?

#5 Lars E - 2010-06-23 09:07:02

Gissar på a, "Sir, your ID pls" ....

Kör hårt !

/LE

#6 Kalle B. - 2010-06-23 09:12:17

Jag tippar alternativ:
b) kolla att du mådde bra.
Han verkar inte vara av den snorkiga typen utan ställde ju upp och poserade för bilden.

Hur kan du påstå att du skulle ligga efter schemat, när du i Nebraska låg två dagar före det ursprungliga schemat?

Eftersom du inte direkt kan anklagas för att ha legat på latsidan, så kan jag inte förstå att du inte slulle ligga en dag före det ursprungliga schemat. I så fall så måste det schemat ha byggt på en liten dos glädjekalkyl.

Oförutsedda händelser måste man ha marginaler för. Och datorhaveriet måste ju rimligen räknas dit. Tror inte att det skulle vara så bra mentalt att ligga ute på vägarna hela dagarna och sedan känna sig helt isolerad från omvärlden.

Som jag uppfattar det så har du hållit helt ok genomsnittliga distanser per dag.

Alltså, förutom datorhaveriet som ju låg helt utom din kontroll så har du gjort det så bra det går. Alla andra funderingar är just hjärnspöken och ingenting annat.#7 Johan - 2010-06-23 09:36:28

Tror och hoppas på B.
Kämpa på!

#8 Erika - http://sandsnovatten.blogspot.com - 2010-06-23 11:40:56

Jag tror han ville kolla att du mådde bra!

#9 Jan Suneson - 2010-06-23 12:25:25

Vilken reality såpa Björns äventyr har blivit. Nu är det verkligen kris igen. ?Bara? 25% kvar men fortfarande 75% osäkerhet om Björn kommer att nå slutmålet. Jag skall nu göra en ?krisplan? för de två närmaste dagarna som Björn har när han vaknar om några timmar. Hoppas att dom hade bra luftkonditionering på motellet i Fredricktown och inte bara en helikopter i taket. Ni kan ju gissa var Björn sover nästa gång:
A Patton Junction (hos några vegare) B Millesville (hos någon bonde) C Jackson (motell) D Cape Girardeau (motell). Jag vet inte men hoppas på ?.
Ser att du springer i en orange tröja och blå byxor. Skulle det inte vara bättre och vara klädd i helvitt?
Vid extrema värmeböljor uppmanas alla att titta till sina vänner och bekanta och myndighets personer har en skyldighet att göra det. Sheriffen gjorde bara sin ?duty? eller kanske skulle han plocka in Björn för olaga bärplockning. Förövrigt borde han stänga bildörren och inte släppa in värmen.

#10 Jan Suneson - 2010-06-23 12:44:42

Kalle
Det som skedde i Nebraska var att Björn plockade in en tidigare förlorad dag och vann en. Kansas delen var för optimistisk och ritades om med en extra dag. Innan datorhaveriet låg Björn på plus minus noll. Nu ligger han alltså på minus 1 med risk till minus 2 innan Cairo nås. Det finns reservdagar men antalet dagar med familjen som dyker upp i Savannah den 15 juli minskar.

#11 Jonas W - 2010-06-23 15:53:42

b. I den värmen undrar han nog om du var riktigt klok och stannade dig för att uppskatta din mentala kapacitet. Den fysiska verkar ju vara OK bortsätt från överhettning. Spring på nu!

#12 Nisse - 2010-06-23 16:07:54

Keep on running pappa! Jag drar strax till polisen och ansöker om ett nytt pass

#13 Gunnar Bruun - 2010-06-24 00:43:49

Ikke gi opp! Stå på videre, Bjørn.
Tenk for en kjedelig sommer det vil bli om jeg ikke kan lese om dine opplevelser hver dag.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg