Kommentarer på Fuktigt, fattigt, farligt, fortjusande


Illinois blev min nionde delstat. Vid skylten gjordes det obligatoriska hoppet.

Jag ar i Illinois! Nar jag korsade Mississippifloden pa den vackra hangbron vid Cap Girardeau kandes det som att jag kommer att greja det har.

Mississippi ger ett maktigt intryck. Floden ar enormt bred, vattnet strommar kraftigt och ar brunfargat. Jag ser en och annan flodpram kampa sig uppfor floden, hastigheten ar lagre an min egen.

Det forsta som moter mig i Illinois ar en stripklubb. Men inga matstallen och just bristen pa mat gor att dagen blir ratt kampig eftersom jag dumt nog inte tog med mig proviant. Forst efter 32 kilometers lopning kan jag stanna till pa Kozy Korner som verkar vara samlingsplatsen for pensionarerna i Olive Branch. Ingen tar notis om den svettige luffaren fran Sverige som bestaller in Dagens ratt; hamburgare med majs, sojabonor och grona bonor. Och massor av glass och kaffe som efterratt. Gott och maskinen gar igang igen!

Det marks att jag ar i en annan delstat. Naturen har skiftat karaktar, jag springer i vatmarker langs Mississippii, oerhort lummigt, nastan tropiskt, naturen paminner om  Louisianna. Och vad vackert det ar! Men det ar  fattiga samhallen jag passerar, jag ser ren missar och utflippade manniskor i den lilla staden Thebes. Och folk varnar mig for att kvallstid besoka Cairo- jag bor pa Days Inn strax utanfor men ska in till Cairo i morgon bitti.

Lummigt och vackert langs Mississippifloden.

Det ar nastan tropiskt; varmen, fuktigheten och den tata skogen far tankarna att fara til Lousianna.

Lopningen, 56 km fran Cap Gereradeau, MO, till utkanterna av Cairo, IL gick hyggligt trots fortsatt varme. Pa Days Inn traffade jag Todd Myers fran Swartz Creek i Michigan och fick skjuts pa hans motorcykel for att kopa sportdryck pa Dollar General. Men hur tror ni vi blev bekanta?

a) Han var nara att kora pa mig utanfor Cairo.

b) Han ville kolla om jag var riktigt klok som var ute och sprang i varmen.

c) Motellagaren gav mig fel nyckel och jag klampade in pa hans rum nar han lag och vilade pa sangen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 David H - 2010-06-25 08:07:53

c) har även hänt mig och det låter som det roligaste och bästa alternativet.

#2 Jan Suneson - 2010-06-25 12:41:14

Jag tror också på C. Då man som jag läser ?motell recensioner? så är fel nyckel mycket vanligt. Rökiga rum, insekter och på ett motell som Björn troligen måste besöka hittade man tusenfotingar i sängen.
Två långa etapper ligger nu framför Björn. Kanske måste en splittras och det finns även en reservplan för fortsättningen.
Det blir ingen nubbe till sillen för Björn på midsommarafton. Dagens etappmål Mayfield är en ?torrlagd? stad bara golf klubben får servera sprit. Björn har jordgubbsförsäljningen längs vägarna kommit igång?
Trevlig midsommar.

#3 Leif Aspelin - 2010-06-25 15:20:17

Är du inte i mål ÄNNU???? Lägg på ett kol - här hemma är det midsommarafton och vi har redan korkat upp brännvinet och det källarsvala ölet.

#4 Jan Suneson - 2010-06-25 15:34:26

Har just fått ett mail från Björn där han meddelar att han går på reservplanen. Den är totalt 40 km kortare och han undviker storstäderna Chattanooga och Atlanta. I morgon springer Björn in i Tennessee. Kartorna i blad 4 är nu inaktuella. Om du är intresserad av den nya rutten kan du maila mig jan.suneson@bredband.net

#5 Kalle B. - 2010-06-25 17:45:19

Men hinner verkligen Björn verkligen in i Tennessee till imorgon?

Det skulle innebära en ganska dryg sträcka i så fall, +70km.

#6 Jan Suneson - 2010-06-25 18:16:45

Kalle
Det är över 100 km men det görs på två dagar. Han når Martin i ts på lördagkväll men då är nästa söndag morgon hos oss. Tider är svårt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg