Kommentarer på Kentucky!


Kentucky blev min tionde stat. Totalt ska det bli tolv, Tennessee och Georgia aterstar.

Gamla stalbroar over de stora floderna i USA ar skrammande monster. Sa aven bron over Ohiofloden.  Det hade varit lika farligt att passera bron till fots som att simma over floden.

Nu avverkas staterna i snabb takt . Illinois gick pa tva dagar och samma blir det kanske med Kentucky. Men att ta sig in i denna stat var inte det lattaste for en lopare med vagn.  Bron saknar saval gangbana som vagren och det fick darfor bli skjuts med bil.

Har lastas babyjoggern in for att bli transporterad over Ohiofloden. Till vanster pa bild Brett Schwab och Danny Hale, bada fran Joplin, MO.

Staden Cairo, dar Ohio-och Mississippifloden flyter samman var helt forfallen. Bygganderna har en gang varit mycket pampiga men nu var i princip hela downtown dod. Det var verkligen en sorglig syn och jag kande mig inte ens riktigt saker har dagtid..

Nastan alla butiker i Cairo var igenbommade och husen var i ett bedrovligt skick.

Dagens lopning fran Cairo i Illinois till Mayfield i Kentucky var 65 kilometer och en pa tok forlang distans for mig i det skick jag for naravarande befinner mig i. Dessutom var det fortsatt varmt och kvavt, daligt med mojligheter att stanna till och ata och till raga pa allt lyckas jag fa stora blasor pa halarna. Ganska markligt att drabbas av dessa skavsar forst efter 400 mils lopning men det ar svetten som rinner ner i skorna och staller till det. Kort sagt en pars.

Att nu i elfte timman korta ner distanserna ar lattare sagt an gjort eftersom det kan bli svart att fa ihop logistiken. Men sexmilare ar inte vad jag bor ha just nu, jag var for optimistisk nar jag drog upp min rutt. Och alla jag traffar sager att det kommer att bli annu varre med fuktigheten nar jag kommer till Georgia. Jag har inte haft nagra vilodagar men det kanner jag inget behov av. Det ar bara distanserna som kanns for langa, sarskilt nar det klickar med maten.

Jag borjar nu pa en delvis andrad rutt. Imorgon blir det 56 km till Arthur och matstallen ska det visst vara gott om enligt Jan. Far jag bara mat  och och komma in och svalka mig ska det ga bra.

 

Ratt svar pa gardagens fraga om hur jag blev bekant med mc-akaren var att jag fick fel nyckel och klampade in pa hans rum. Det var forsta gangen jag suttit bak pa en motorcykel.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg