Kommentarer på Tennessee flamtar


Jag ar i Tennessee! Luftfuktigheten ar den varsta jag hittills varit med om. Annu varre lar det bli nar jag nar Georgia.

Tyvarr inga bilder pa bloggen idag, datstrul igen. Men det blev ett hopp vid granspassagen vid staden Fulton, som ligger pa bagge sidor av gransen

Ni har val trottnat pa mitt gnall over vadret? Men idag var det nastan omojligt att springa. Kladerna drop av svett och nar jag bytte blev de nya omedelbart blota. Trots varmen gick det inte att fa nagot torrt i det lilla vinddraget fram pa karran. Ny vit lopartroja och nya loparstrumpor har inhandlats idag, kanske gor de att det blir lite lattare.

Skavsaren besvarar mig inte sa mycket. Idag forsokte jag att torka benen for att forhindra att svettenrann ner i skorna. Men det var resultatlost.

Om jag nu har det besvarligt verkar det vara annu varre for djuren. Jag sag kor bada i dammar och hundar skaka i hela kroppen nar de flasandades. Synd att jag inte kan visa bilderna pa tva gulliga hundar som fick vatten av mig vid vagkanten.

Igar 54 kilomter fran Mayfield, KY till den lilla universitetsstaden Martin, TN dar jag tagit in pa Econo Lodge. Jag fick ett rum utan luftkonditionering och holl pa att forgas men lyckades byta. Imorgon 62 km till Huntington. Pust och ston!

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2010-06-27 10:40:18

Tänk om rutten i stället hade gått från Georgia till Washington. Då hade Björn sluppit konstant motvind, tropisk hetta och artiskt kyla. Kanske inte samma spänning för oss där vi ännu inte vet om Björn kommer att kunna fullfölja loppet. Dags att hjälpa Björn med att torka svetten genom att skriva påhejande inlägg på bloggen. Det uppskattas!

#2 Henke - 2010-06-27 11:03:40

Björn, du är ta mig tusan helt enorm. Du inspirerar mig och väldigt många andra. En förebild, en inspiratör, en fantastiskt härligt galen gubbe ;)

#3 Dick - 2010-06-27 13:09:44

Hej Björn. Jag utgår från att du indirekt styrs av nivån på din puls. Normalt ligger ju en 60-årings maxpuls på cirka 160 . har du pejl på din maxpuls? När jag sjäjv springer har jag bra känsla för min aktuella puls utan moderniteter som pulsklocka och det styr ju min fart. Med alla dina mil så har du förstås ännu bättre koll på läget. Vet du vad din vilo- resp maxpuls är? Har du koll på vid vilken pulsnivå du behöver dra ner takten? Kämpa på du har säkert godsaker att se fram emot vid målet. A propå godsaker - när du dricker öl under etapperna måste det vara lätt att bli påverkad - eller?
Kämpa på!

#4 Lars - 2010-06-27 13:13:11

Björn! Du är kopiöst stark! Helt otrolig vad din ca 22000 dagar gamla kropp orkar!

#5 Running girl - 2010-06-27 15:55:56

Jag som bor här i södra delen av USA vet precis vad du pratar om när du skriver om fukten och hettan.
Jag kan endast löpträna tidigt på morgonen innan solen gått upp och gassar för mycket.

Jag tycker du gör något helt otroligt och fantastiskt (och helt spritt språngande galet ;-) ). Jag skulle inte ens klara av 10 km i den här värmen mitt på dagen.

Har du någon blöt trasa du kan ha under kepsen och ner över nacken?

Den håller sig väl kanske inte kall så länge.

Hur går det med insektsbett och solsveda?
Blir du uppäten av mygg nu när du kommit ner till södern?
Och svettas du bort solskyddsfaktorn, eller har du nån som funkar bra?

#6 Bjorn - 2010-06-27 18:51:41

Tack for stodet - det varmer (aven om jag nu behover kyla . . .)!

Jan: Ja, absolut. Det hade varit battre om jag vant pa rutten, d v s startat i april i Georgia och haft malgang i juli i Washington. Vinden och varmen hade varit mera pa min sida.

Dick: Nej, jag har inte koll pa min puls, vilopulsen vet jag sedan tidigare ar hyfsat lag men inga extremvarden. Nar du springer i varme och hog luftfuktighet kommer mjokksyran latt. Det galler att springa valdigt langsamt och en liten hastighetsforandring kan vara helt avgorande. Att springa, oavsertt tempo, gar alltid enormt mycket fortare an att ga.

Running Girl: Ja, visst ar det battre pa mornarna, borde egentligen startat redan vid 6-tiden men passar inte riktigt min dygnsrytm.
Jag har provat handduk bak i nacken som solskydd. Solkskyddskram med faktor 50 smorjer jag in mig i och jag har faktiskt inte blivit svedd, trots att jag ar rodharig och har ljus hud. Smorjer ocksa flera ganger om dagen efetrsom svetten skoljer bort. Insekter inget besvar dagtid men de fa ganger jag maste springa kvallstid ar de hemska, sarskilt bromsarna, de ar flera ganger storre har an hemma i Sverige! Har borjat byta strumpor mitt under lopet, kanske minskar det skavsarsrisken.

#7 Larry - 2010-06-27 21:18:40

Har ingen erfarenhet av att springa i sån här värme, det var 98 F idag i Washington DC.

Kan man inte använda alkohol gel, sånt som man gör rent händerna med? Kan ju köpas överallt. Och kyler ju rejält om än kortvarigt

Att täcka kroppen med fet kräm låter ju kontraintuitivt - det gör man ju om man vill simma i kallt vatten.

Men det åsido. Hoppas att den måttliga kallfront som nu kommer ner från Kanada når även dig.

#8 Jonas W - 2010-06-27 22:36:49

Nej vad vore den här resan utan prövningar! Jag tyckte det var varmt här hemma idag, jag inser att jag hade fel. Heja på!

#9 Annki - 2010-06-27 23:24:34

Hej Björn.

Det är så inspirerande att läsa om hur du övervinner alla motgångar och allt jobbigt under löpningen. Man får en större insikt över vad vår fantastiska kropp faktiskt orkar med när man följer din blogg.

Jag tänkte på dig i torsdags när jag sprang till och från jobbet för första gången. Det gjorde ju du nästan varje dag. Så vem vet, en vacker dag kanske jag blir inspirerad till några längre "tokigheter".

För att hindra svetten att rinna ner i skorna kanske du kan ha såna där svettband i frotté som tennisspelarna har på handlederna, fast runt fotlederna...

Du är helt grym och fett cool!!! (enligt mina barn är det den bästa komplimang man kan få, om man gör något riktigt bra).

Heja på, snart är du i mål!!!

#10 jens - 2010-06-28 07:02:59

Starkt jobbat björn! Du är en stor källa till inspiration!

Jag har själv sprungit i Georgia när jag var där på jobb och känner till fukten och värmen. Jag sprang tidiga mornar och sena kvällar.

Keep on running!

#11 Bjorn - 2010-06-29 15:31:56

Jens: Ja, det borde jag ocksa gora men jag har sa svart att komma ivag tidigt pa mornarna. Lopakvallstid ar OK men absolut inte efter morkrets inbrott.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg