Kommentarer på Mississippi!


Mississippi var jag i 2005 nar jag sprang mellan Chicago och New Orleans. Da var det fuktigt och varmt och det var det aven nu men ett gladjeskutt blev det anda.

Igar hade jag ingen aning om att jag skulle ta mig in i Mississippi. Men nu ar jag  har och det kanns fantastiskt bra att Jan med den nya rutten lyckats utoka antalet delstater fran planerade 12 till 14.

Det ar varmt, det ar fuktigt och det ar backigt. Men det ar ocksa fantastsikt vackert har i Mississippi med floderna och den stora  transportleden Tennessee Tombigbee waterway. Mindre trevligt ar alla blodsugande insekter som alskar en svettig och varm kropp sa det galler att  forsoka springas ifran dem.

TennesseeTombigbee waterway utgors av bland annat Tennesseee River och ar valdigt vacker.

Det kanns som jag gor ett hopp framfor delstatsskyltarna vareviga dag men staterna ligger tatt. Att jag ar i Mississippi och inte som planerat i Alabama beror pa att  jag vill sova pa motell, inte campa, och med ursprungsrutten riskerade det att bli just camping.

Dagens etapp fran Savannah, TN, till staden Iuka, MS, blev 52 kilometer. Motell Iuka var bland det varsta jag sett och jag blev varnad for att ta in dar.  Tatuerade man och kvinnor satt utanfor och drack ol medan deras hundar sprang runt och skallde pa alla. Det ruffiga  motellet var fullt men motellagaren erbjod mig ett rum som han beklagade att duschen inte fungerade i. Men rummer bestod av ett ratt betonggolv, en stor byggflakt, en sang utan sanglinnen samt brate over allt.

-Du far det billigt, sa han och det verkade som han ville ha mig som gast bara for att fa lite motvikt till oldrickarna.

Nar jag skakade pa huvudet erbjod han mig att bo gratis. Jag blev da sa rord att jag tog honom i hand men stod fast vid beslutet att valja ett annat motell. Nu bor jag pa Victorian Inn for 52 dollar och det ar vart varenda dollar. Inga restauranger finns i narheten men jag verkar ha blivit sa amerikaniserad att jag bestaller hem maten till motellet.

Dagens fraga: Vad for nagot speciellt kommer art handa mig imorgon?

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B. - 2010-07-01 07:59:15

Du kommer att springa in i Alabama.

.

#2 Kalle B. - 2010-07-01 08:15:58

För övrigt kul att beslutet att springa via Luka visade sig bli bli ett bra val.

Annars så ska man nog vara försiktig med att ändra planerna i sista minuten. Risk för oväntade överraskningar då eftersom rekognisceringen kanske inte blir helt hundraprocentig.

Tänk om "Motel Luka" hade varit det enda logialternativet då hade du nog bittert ångrat de ändrade planerna och den där campingövernattningen hade inte framstått som så dum trots allt.

#3 Lars E. - 2010-07-01 08:52:29

Gissar på den 13:e (?) delstaten, Alabama, då borde S. Carolina vara den sista delstaten !

Har själv varit i N. Carolina i mars, då var det +25, kan bara tänka mig hur der är nu i jun/jul .....

#4 Jan Suneson - 2010-07-01 13:58:39

Björn jag går bet på dagens fråga. Att du kommer till Alabama för första gången är inte så speciellt. Fyller år gör du i januari. Du startade den 9 april så det inte 3 månader on the road. Trodde ett tag att du skulle korsa 2005 års rutt mellan Chicago och New Orleans men den gick mer västligt. Kanske har du sprungit 1000 mil i USA, men det är nog mer och sådan stenkoll har du nog inte. Nej jag går bet.
Lars
Björn kommer inte till S. Carolina Tybee Island ligger i Georgia. Det finna med årets rutt är att Björn i princip slipper Appalacherna De djävligaste bergen i USA.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg