Kommentarer på Akta dig for byvägarna!


Kan det har vara vagen till Attalla? Med gangfuktionen paslagen visade min GPS mig in pa rena byvagar dar jag  fick oppna grindar. Men genvagarna var senvagar.

I Montana sprang jag mest pa motorvagarna. Idag provade jag den andra ytterligheten- byvagarna. Det var ett stort misstag.

Jag vet att Rune Larsson dromde om att springa pa microvagnatet i USA. Jag har ocksa haft den langtan och idag gav jag mig ut i spenaten. Jag hade aldrig vagatom jag inte haft min GPS. Den fick styra mig helt och de forslag jag fick var det mest otroliga. Jag var nere pa rena stignivan.

Men att folja gangfunktionen ar aventyrligt. Visst fick jag se underbar natur, miljoer som ingen turist normalt far se. Men att komma  pa knaggliga grusvagar, vagar som ar brantare an Molndals Kraka och vagar som man tror slutar tvart ar inget att rekommendera om man springer med en vagn med omtaliga racerdack. Dessutom tar det en evig tid.

Grusvagar ar rena tortyren for min vagn med smala racerdack. Har var det nastan omojligt att springa.

Ibland litade jag inte pa GPS:en och vid ett tillfalle fick jag storta ut pa ett akerfalt och fraga en bonde om jag var pa ratt vag. Han  sa det inte men kroppsspraket sa allt: du ar inte klok. Samma med en polis jag talade med inne pa McDonalds i Snead.

-Har ni inte springbara vagar i Sverige?  Med den fragan insag jag att jag inte hade nagot att gora har.

Idag var det Fourth of July, sjalvstandighetsdagen, USA:s nationaldag. Jag slapp raketerna, smallarna och sag istallet familjer umgas i tradgardarna, sitta pa sina verandor och lappja pa nagon kall dryck och se barnen leka. Det sag riktigt gemytligt ut.Och akerfalten doftade sa gott av nyslaget ho. Svensk sommar!

Sjalv slet jag som ett djur. Det har var en av mina varsta dagar rent fysiskt och det blev inte lattare av en felspringning, GPS:en visade mig pa en vag som inte existerade. Totalt blev det 69 km fran Arab till Attala. Med tre dagar i foljd med distanser pa over 6 mil kanner jag mig sliten. Nu blir det lite lattare de narmastev tre dagarna, barav nagra maror.

Kul? Nej, uppriktigt sagt var det inte alls roligt idag.

Vad tycker ni jag ska fordriva fritiden med under d ekommande latta dagarna? 

A. Sova

B. Dricka ol

C. Ta en traningstur i stadsparken for att fa upp snabbheten

D. Nagot helt annat. Vad?

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Maria - 2010-07-05 09:25:58

Jag tycker du ska sova och dricka öl:P

#2 Jan Suneson - 2010-07-05 09:47:13

Jag vet inte mer om vad som hände igår än det som jag kan läsa på bloggen men det kunde säkert ha gått riktigt illa med både dig och vagnen. Alla vägar bär till Snead heter det ju men den du valde var den sämsta. Du kom snett redan då du lämnade Arab och missade förmidagsfikan som jag och ?gula gubben? hade dukat upp. Ju fler kockar desto sämre soppa, du, jag och GPSn. Det man inte har i huvudet får man ha i benen.
Jag tycker att du skall använda eventuell fritid till sömn och kartstudier,
Ps
Idag är det 278 / 74 som gäller ända ner till slutmålet Piedmont.och inget annat.

#3 P - 2010-07-05 11:47:55

Sova, vila, slappa, kanske sätta å, ä, ö ovanför gamla blogginlägg? :)

#4 Johan - 2010-07-05 14:49:14

Jag håller med Maria. Sov och drick öl! Samt strosa runt och samla nya intryck.

#5 Lars E. - 2010-07-05 15:13:22

- ta en öl eller 2 ..... det är du värd !!!

#6 Martin Grill - 2010-07-05 15:36:07

Vila i skuggan! :-) Helt och hållet din förtjänst att jag nu är innehavare av en liten ryggsäck som jag sprang med nu i morse till jobbet och ska springa hem igen. Kanske kan bli en rutin? ;-) det går nästan lika fort som att cykla iv varje fall! Lycka till med slutspurten! Du är en inspiration i din transpiration!
M

#7 Johan Myrsten - 2010-07-05 16:05:49

Hej Björn

Ta du en öl och en extra lur. Det är du verkligen värd! Och fortsätt sedan gärna med dina mycket intressanta iakttagelser om amerikanerna och USA. Vilken reseskildring!
Och vilken prestation, förstås...

Bästa hälsningar,

Johan

#8 Magnus - 2010-07-05 22:09:54

Dricka öl och njuta av livet:) kämpa på!!!

#9 Jonas W - 2010-07-05 22:53:17

Det där lät inte som om det var bara roligt. Du behöver några goda öl och en dag utan löpning, kanske bara lite fartlek efter middagen?

#10 Peter Malmqvist - 2010-07-05 23:02:53

De har varit fantstiskt väder här i Stockholm den senaste veckan, till och med så bra att jag lockats in i "synden", att önska det var lite svalare, kanske till och med lite regn. Efter att ha tagit del av ditt svettdrypande äventyr de senaste två veckorna, med 40 gradig värme, skogsvägar, mygg och sexmilapass de senaste tre dagarna, blir jag lite skamsen. Jag kan bara konstatera att du nog skulle tyckt att de senaste dagarnas Stockholmsväder (25 grader i skuggan) varit rena söndagspromenaden. Jag kan absolut inte fatta hur du pallar detta!!! Att du samtidigt lyckas ge dessa välskrivna skildringar av ett okänt och spännande "småstads-USA" imponerar ännu mer. Hoppas någon i SvD:s bradgjury tar del av denna (och den tidigare) otroliga och inspirerande prestation. Keep up the good work (och en eloge till ditt team på hemmaplan)!

#11 Peter Malmqvist - 2010-07-05 23:12:25

Hej Björn. Peter här igen.
Jag lyckades aldrig få reda på varför Jim D. King, deputey sheriff i Farmington stoppade dig den 23 juni. Läste jag slarvigt?

#12 Magnus Engström - 2010-07-05 23:19:46

A + B såklart!

#13 Bjorn - 2010-07-08 01:26:02

Hej Peter,ursakta sent svar. Han ville bara
kolla om allt var val med mig. Han var sakert ocksa lite nyfiken.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg