Kommentarer på Att resa med lätt bagage


En loparryggsäck och en 30-liters sportbag samt ett vattendunk (10 liter) är min packning. Onodigt  mycket.

När nu äventyret närmar sig sitt slut inser jag att jag släpat pa onodigt mycket bagage. Campingutrustningen utgor halva packningen och campat har jag ju knappt gjort.

Det är latt att ta med sig for mycket grejer pa en resa. Eftersom jag bara tvingats campa tva ganger skulle den utrustningen ha kunnat utga och ersatts med en overlevnadspase. Jag sag en sadan i en sportäffar i South Dakota men hur bra den är vet jag inte. Dyr var den i alla fall sa jag väntar med ett inkop till nästa äventyr.

Den stora vattentanken med kran tyckte jag var jättebra forra gangen. Men i ar, trots värmen, har dunken mest varit halvfull och istället har jag  haft losa flaskor i vagnen. Jag har alltsa varje dag släpat pa cirka 5 liter vatten i onodan for att efter dagens pass släppa ut vattnet. Vatten ar ofta lätt att fa tag pa sa en  tiolitersdunk är onodigt sttor. Med en mindre dunk skulle utrymmet under vagnen kunna användas for en kylväska. Finns det  sma "kylskap" som drivs med solceller?

Dagens lopning mellan Attalla och Piedmont, 49 km, gick problemfritt fransett lite felspring i morkret i sokandet efter motellet. Imorgon tisdag kommer jag till Georgia, min sista delstat. Lite vemodigt for Alabama har jag gillat. Värmen märks även hos befolkningen. Och här verkar man vara ovanligt stolt over sin delstat.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Larry - 2010-07-06 21:19:28

Det finns ju coolers med sk peltier-element inuti, som drivs med 12V.. Jag har en, som man kan ta med i bilen. Bra om man ska ta med mat när det är 100F grader ute. Väldigt effektivt, kyler ner till nära noll C om det får lite tid på sig. De jag sett är dock ganska stora relativt sin inre volym - rejäl isolering i väggarna. En kul effekt är att om man vänder på polerna så blir det ett värmeskåp istället.

Men jag har inte sett några med solceller men det måste vara möjligt att kombinera.

http://tinyurl.com/22wmu7t

Gissar dock att en cooler med isbitar, som du ju har, är ett mer praktiskt alternativ eftersom is finns att köpa överallt.

Nu är du snart framme!

Keep on running!

#2 Bjorn - 2010-07-07 08:10:59

Tack for tipsset. Jag kastade minkylvaska som inte holl tatt och darfor forstorde min telefon (mp3-spelaren gick dock igang efter nagon dag). En liten kylvaska med is och som haller tatt ar nog som du skriver mest praktiskt, is finns ju pa alla motell och restauranger.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg