Kommentarer på På truck stop i Georgia


Newborn Truck stop i Tallapoosa i Georgia. Härligt att se en Volvo bland alla de stora amerikanska monstren.

En kvinna gar och skjuter med ett vapen pa sin tomt ute pa landsbygden  i Alabama. Pa en bensinstation i Tallapoosa i Georgia star personalen och roker medan kunderna tankar. Och pa ett truck stopp star lastbilarna packade som sillar med motorerna igang medan forarna sover i bilarna. Amerika ar ett markligt land.

Far man verkligen ga runt och panga med sitt vapen hur som helst? Nagon som vet? Att vapenlagarna ar liberala här och att folk ar skjutglada, vet jag. Men nagra regler maste val anda finnas-folk är ute och ovningsskjuter pa sina tomter, har jag noterat flera ganger. Idag var jag rent av lite skraj med kvinnan som avlossade ett 20-tal skott nar jag passerade utanfor hennes tomt.

Truck stop ar nagot valdigt amerikanskt. Det jag sag utanfor mitt motell i Tallapoosa var ett av de storsta jag sett. Det här ar männens  värld men 5 procent av forarna är kvinnor, andelen har okat efter krisen, far jag hora fran personalen pa New Born truck stop. Forarna sitter for sig sjalva, de flesta ar medelalders eller aldre, nastan alla har en kulmage, nagra ar tauterade och de flesta ser lite udda ut.

Truck stoppen är ocksa min varld. Jag har upptäckt att  där far man utmärkt mat. Bufferna där inget saknas är underbara for att inte tala om efterrätterna. Jag smorjde kraset for elva dollar. Inte undra pa att foarna med sitt stillasittande liv blir feta. Inne pa toaletten noterade jag att bara varannan forare tvättade händerna efter toalettbesoket.

Jag ar alltsa i Georgia, min sista delstat och nummer 14 i ordningen.

Georgia! Det var pa smavagar jag tog mig in i Georgia och nagon skylt att hoppa framfor fanns inte.

Det skulle bli en tämligen lätt lopning idag, bara 42 km men det slutade med  54 km och nära genomklappning. Jag vet inte om det berodde pa hog luftfuktighet men idag blev det mycket gang. Bitvis grusvägar, hiskeliga backar , inga matstallen langs vagen och en  felspringning holl pa att knäcka mig. Jag hade programmerat in fel adress till motellet Comfort Inn och var pa vag norrut istallet for soderut.  Nu upptacktes dock felet i sista stund sa det blev anda inte sa mycket fel, dessutom valde jag ett annat motell an Jan foreslagit varfor morgondagen till Carrolton blir ovanligt kort.

Vackra hus i Tallapoosa.

Dagens fraga/or blir:

1. Far man verkligen ga runt och skjuta pa sina villatomter?

2. Vad är det for ras pa den har snalla  hunden som foljde mig flera kilometrar innan jag borjade min bergsklättring?

Hundras?

 

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Kalle B. - 2010-07-07 08:23:32

Om du känner dig stark och i bra form imorgon, och om sträckan till Carrollton känns lite kort, så kan du ju alltid fortsätta till Newnan (totalt ca 60km).

#2 Ulf - 2010-07-07 08:59:21

1. Förmodligen får man det.
2. Gissar på Dobermann

#3 http://eahunddagis.blogg.se - 2010-07-07 10:37:12

De är nog en Weimaraner, eller en jakthundsblanding, eller möjligen en Dobermannblandning typ med Labrador eller nått!
Roligt med bilder på hundar du möter, dom ser inte ut som hundarna här i Sverige ;)

#4 Jan-Erik - 2010-07-07 13:14:15

I Alabama får man inte skjuta mot bostäder, skolor, järnvägar (och tåg) eller på/mot/över offentliga vägar. Att skjuta på sin egen tomt är däremot inte mot reglerna. (otroligt vad man kan hitta med ute på internet :)

/Jan-Erik

http://crime.about.com/od/gunlawsbystate/p/gunlaws_al.htm
http://www.ago.alabama.gov/issue/Alabama_Weapon_Law.pdf

#5 Jonas W - 2010-07-07 13:40:27

Hunden är en gatukorsning.

Ha det bra.

#6 Cecilia - 2010-07-07 15:57:41

Hej Sune! Vad skoj att du hamnade i Carrolton, synd att jag inte kunde tipsa dig om en bra restaurang dar (ett litet italiensk bistro som ligger vid det enda torget som finns dar). Litet stalle men mitt gamla foretag hade ett kontor dar innan (numera bor jag i New York). Har hangt med pa din blogg ett tag och tycker du ar helt fantastisk! Hunden ser ut att vara en valdigt tjock Weimeraner! :)

#7 Bjorn - 2010-07-07 16:11:47

Kalle: Du och Jan har battre koll pa mig an vad jag sjalv har. Jag funderade pa att sla ihop tva etapper och springa som du foreslar till Newnan. Men jag ar lat, lamnar inte mottellet forran klockan 12 (normal utheckningstid ar 11). Har en massa administrativt jobb som slapat efter, kanske hinner jag ocksa med en klippning i Carrolton, borjar likna en langtradarchaffis!

Jan-Erik: Oj, det var liberalare regler an jag trodde!

Cecilia: Roligt nar en svensk kanner igen de sma staderna jag besoker. Tack ocksa for tipset!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg