Kommentarer på Smyglyssnade pa de rika hemmafruarna


Senoia var en vacker liten smastad med levande butiker och flera restauranger, en riktig turistfalla. Har smyglyssnade jag pa hemmafruarnas lunchkonversation.

Nu har jag ocksa sett det rika, fina Amerika. Jag, en luffare, klev idag svettig in pa en lyxkrog i smastaden Senoia i Georgia och fick en inblick i hur de rika hemmafruarna kan ha det.

Det var en lite marklig restaurang; atta av tio av gasterna var kvinnor, de flesta  unga, vackra och valkladda och vid ett av langborden satt  det praktiga gardet, kvinnor alla i ovre medelaldern och fran ett kyrkligt sallskap. Jag kom att hamna intill de ungas bord, kvinnor jag uppfattade var hemmafruar fran Atlanta.

Dar satt jag i min ensamhet med en utsokt pastaratt och kunde inte lata bli att smyglyssna pa bordskonversationen intill.  Vad som slog mig var att de har kvinnorna verkade leva ett bekymmersfritt liv och ha obegransat med tid och pengar. De var valdigt fortroliga med varandra, ja till och med sexlivet avhandlades. Jag tror knappt en liknade konversation skulle kunna foras i Sverige, hemmafruarna forsvann desssutom pa 50- och 60-talet.

Idag var jag ocksa lite busig och avvek fran Jans vagval. Att folja GPS:ens gangforslag visade sig denna gang vara mycket lyckat. Min loptur fran Newnan till Griffin (55 km) gick pa vackra, lummiga vagar med lite trafik och den slataste asfalt jag upplevt pa lange. Det maste ha varit hog luftfuktighet fror trojan fick vridas ut stup i kvarten och strumporna bytas da och da. En dag som denna behovdes kall dryck men min nya kylvaska fungerade ingetv vidare.

Highway 85 Connector var underbart vacker och hade  knappt nagon trafik.

Gardagens fraga om den gamla bilen klarade ingen men flera var nara, narmast tycker jag Sofia var som gissade pa Chevrolet och 30-tal. Visst var det en Chevrolet och arsmodellen ar enligt agaren Bryan Duke 1937-1939. Pickupen ska renoveras, berattade han for mig.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Larry - 2010-07-11 01:07:12

Björn, för ett tag sen ville du ha kommentarer om för-o nackdelar med USA. Jag ser som du alla positiva faktorer - en öppen befolkning som gärna är generösa mot främlingar. Och hur vackert USA är - med ett underbart klimat.

Jag bott här i ett par decennier men i en enda rik stat, nära nog en enda plats.

Jag har dock rest runt här mer än de flesta, inte minst jämfört med mina amerikanska kompisar men ingen har väl som du sett det riktiga landet "the fly-over country" meter för meter- på marken.

Du borde vara mer lämpad, med din ekonomiska journalistbakgrund, att skriva en intressant bok om detta. Mer än någon annan jag känner till.

USA är absolut inget rikt land, per person, i genomsnitt. Fast många innevånare tror så fortfarande.

Detta sagt, här vill jag bo.

#2 Bjorn - 2010-07-11 06:54:52

Jo, visst kunde man skriva en bok. Manga har foreslagit det, inte minst kollegorna pa SvD, men jag har spolat iden, framst for att det ar for mycket jobb och skulle stora lopningen. Det kravs mycket research pa plats och det tar tid, den tiden har jag tyvarr inte. Bloggandet ar mera ytligt, dock roligt, och det far racka med det.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg