Kommentarer på Dag 53: Nebraskas skäraste skor


Vill du verkligen ha de här skorna? frågade Ann Ringlein i The Lincoln Running Co. innan hon beställde ett par illrosa Brooks Adrenaline GTS 14 (dammodell) till mig. Färgen spelar ingen roll, svarade jag, men att de skulle vara så skrikiga blev en överraskning.

Nog väcker man redan en viss uppmärksamhet på vägarna. Den lär inte minska imorgon då jag springer med ett par rosa damskor på fötterna.

Jag är stamkund i en löparbutik i Lincoln, Nebraskas huvudstad. Här har jag förnyat utrustningen under alla mina fyra coast to coast. Och hit har jag åkt enkom för att köpa min joggingvagn, fem besök alltså.

Första besöket 2007 var en ren tillfällighet. Men det var det märkligaste av dem alla. För på väggen i butiken hängde en urriven tidningssida med ett reportage om två unga amerikanska grabbar som sprang coast go coast och varit inne i butiken. Jag kände igen dem direkt på bilden- det var ju deras rutt jag kopierat fast jag sprang sträckan i motsatt riktning.

Under ett coast to coast brukar det gå åt fem par joggingskor, jag är nu inne på det tredje paret. Varje dag springer jag i två helt olika modeller, allt för att minska skaderisken (ett par är är av barfotatyp, Nike Free). Det verkar fungera för jag har hittills inte haft några skadekänningar. Skorna slits betydligt snabbare här eftersom asfalten är varmare och de är blankslitna, det blir inte skor normalt efter bara 100 mil.

I Sverige kostar ett par Brooks Adreanline 1 500 kronor, jag betalade ca 500 men då var "coast to coast-rabatten" extra generös. Utan rabatt är priserna på joggingskor annars ungefär hälften jämfört med Sverige.

Idag plockade jag bort inte mindre än två påkörda katter, som låg mitt ute i vägen. Märkligt att husdjur får ligga kvar så länge och att ägarna inte verkar sakna dem.

Vardagshjältar. Löparen Travis Trampe och Christy Lane hjälpte mig med en del logistiska problem i Lincoln, bl a körde de mig till en cykelaffär och bjöd på middag. Jag behövde inte ens fråga om hjälp!

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg