Kommentarer på Dag 66: Rör mig som en 80-åring


Igår stark och kaxig. Idag svag och stukad. Jag är "skadad" för första gången under detta coast to coast.

Nej, nej, det är ingen löparskada. Jag har fått nackspärr och har kraftig värk i nacken, kan knappt röra huvudet och när jag gör det hugger det till. Det här störde dagens löpning väldigt mycket, kunde knappt höja blicken. Hur kul är det att springa över fem mil och titta ner på sina fötter hela tiden? Dessutom farligt eftersom jag måste ha full uppmärksamhet på mötande trafik men idag var vägrenarna för det mesta mycket breda. Jag har också svårt att böja huvudet när jag ska äta.

Staden Keokuk ligger längs Mississippifloden och är förfallen.

Värken kom plötsligt under natten på finhotellet Baymont Suites i Keokuk, en stad som för övrigt andades mest förfall. Det blev inte mycket sömn den natten och jag hängde på låset när Dollar General öppnade klockan åtta på morgonen för att köpa asperin- knappt märkbar effekt.

Efter att ha läst Vårdguiden på nätet haf jag blivit lugnare. Det här är inget farligt, kommer att gå över och det är keep on running som gäller. så här står det bl a:

"Om man har akut ont i nacken och axlarna är det ofta bäst att försöka leva som vanligt och undvika för mycket vila. Det är inte farligt att röra på sig även om det gör måttligt ont. Muskelstyrkan, musklernas samordning och balansen försämras snabbt om man vilar för mycket. Det kan göra att besvären blir ännu värre".

Som om inte eländet vore nog, jag råkade boka fel motell här i Macomb vilket gör att dagens distans blev några kilometer längre än nödvändigt och dessutom förlängs morgondagens redan långa distans. Det är bara att bita ihop.

Dagens distans: 55 km

Keep on running!

 

 

 

 

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Linda - 2014-06-28 06:34:24

I hope you neck will feel better soon. When you get to a bigger town, you might want to visit a chiropractor...it helps.

#2 ed. - 2014-06-28 08:02:00

De mediciner som verkligen hjälper är muskelavslappnande, fast då blir det svårt att springa. Hur tråkigt det än kan låta, nackspärr går över av sig själv efter några dagar. Spring och lev som du brukar.

#3 SIbban - 2014-06-28 08:18:23

En nackspärr klarar du med hjälp av din envishet. Tänk om det hade varit benspärr i stället! Eller något annat elakt. Om ett par dagar ha det mesta försvunnit. Lycka till!

#4 Axel - 2014-06-28 10:16:21

När du kommer till motellet, och allt är undanstökat, kan du ta en varm (ganska het) blöt handduk och lägga på nacken. Det kan minska spänningarna.

Det ska finnas påsar med nån slags vätska i som går att värma i micro som kan användas på samma sätt.

#5 Erik - 2014-06-28 10:33:07

Kämpa på farsan!

#6 Lennart - 2014-06-28 11:14:30

Uppsök en kiropraktor! De vrider allting rätt igen. Jag lovar. Hade ngt liknande pga styrketräning. Det låste sig i nacken och han vred allt rätt igen. Det är ingen svartkonst! chiropractor eller
osteopath på engelska

#7 Pelle - 2014-06-28 11:45:36

När man får ont i nacken blir det som en ond cirkel och man måste kunna slappna av för att bryta spänningen. Sen släpper det rätt snabbt och man får en euforisk känsla i huvudet.

Jag brukar köra All in och försöka massera mig själv, ta värktablett (Voltarén brukar hjälpa bäst mot muskelvärk och migrän. Alvedon och Asperin brukar mer hjälpa mot feber) och helt enkelt försöka hitta en ställning där nacken inte irriteras.

#8 Jan Suneson - 2014-06-28 13:36:33

Jag har aldrig haft nackspärr men jag vet att farsan ofta led av det. Häromdagen skrev du ? Ännu har jag inte drabbats av solsting men snart. . .? Är det någon läkare här som ser något samband?
Björn har just börja en ny rutt genom Illinois där han inte kommer till Champaign en stad som han har besökt fyra gånger. Här är en länk för den kart intresserade
http://goo.gl/maps/RlEpL

#9 Arnold - 2014-06-28 13:41:04

Just värme är bra då man drabbas av nackspärr -precis som nån rekommenderar - annat tips: ryggligg på sängen- vrid huvud lugnt från sida till sida, även örat mot samma sidas axel - försök och ta ut rörligheten maximalt utan att du forcerar dig - nack-/axelmusklerna är mera avslappnade när du ligger med huvudet mot underlaget. inom några dagar har det minskat - lycka till Björn


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg