Kommentarer på Dag 76: Den perfekta dagen


En bra dag men långt ifrån perfekt. Det var alldeles för fuktigt så löparbyxorna klibbade fast och det sved som eld på låren. Imorgon är det vaselin som gäller. Testade svettband på ena benet för att se om svetten fångades upp och inte rann ner i skon.

Hur ser en perfekt löpardag ut för mig här i Amerika? Det är lättare att beskriva en icke perfekt dag. För den där fullkomliga dagen har jag nog (ännu) inte fått uppleva!

Jag låter som majsbonden i Illinois, skörden väntades bli mycket bra men ännu hade han inte fått uppleva den perfekta skörden. Och så är det nog med min löpning också. Alltid är det några små förtretligheter som inträffar under en dag. Idag var det skavsår på låren, en liten felspringning här i Decatur och att lunchstoppet kom lite sent. Det skull bli en lätt dag, bara 37 km, men lätta dagar är sällan lätta. Ofta är det i stället så att när jag vet att det är en lång och svår etapp som väntar ställer man in sig på det och är mer effektiv.

Här några villkor för en perfekt dag:

* Idealdistansen är runt fem mil (men eftersom människan är lat säger jag aldrig nej till en 3-4-milare, 2 mil är dock för kort)

* Matstoppet bör komma efter 20-25 km och bäst är om det är en riktig restaurang, inte en bensinstation.

* Sol och medvind. Jag har haft mycket av den varan.

* Lite trafik och breda vägrenar. Har inget att klaga på hittills.

* Trevliga möten med människor längs vägen. Är extra svag för dem som vill be för mig.

* En bra intervju eller minreportage om något intressant kan förgylla dagen. Jag vill ju ha något mer att berätta för er än att jag tagit mig från punkt A till punkt B.

* Utrustning och tekniska prylar måste fungera. Punkteringar kan vara jobbiga (hade min senaste i Nebraska). Fasar för om dator eller gps skulle gå sönder.

* Motellet ska hålla ganska hög standard, ha bra wifi, gym och tvättmaskiner. Grannen får gärna heta McDonalds.

* Löpningen ska flyta på bra, helst under hela dagen men det har knappast förekommit .

* Jag ska nå motellet så tidigt som möjligt och innan det blivit mörkt. Att få några timmar över för sådant som inte har med löpning eller förberedelser inför morgondagen är höjden av lycka.

 Servetris på hjul. På Arnolds Fountain Service i Decatur rullade servetrisen ut med maten till väntande kunder i bil. Nostalgi!

Vad tror ni för speciellt händer imorgon?

Dagens distans: 40 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 ed. - 2014-07-08 10:06:03

Du kan ha vaselin på vristerna, hindrar svetten att rinna ned i skorna. Om du formar det som ett band, på framsidan av vristen är vaselinet närmare näsan och på baksidan långre bort från nosen, så styrs svetten bakåt och förhoppningsvis dunstar innan rinner ned i skorna. Det går också att ha vaselin i ögonbrynen så att svetten inte rinner ned i ögonen.

#2 Björn - 2014-07-08 15:38:14

Ed: ska pröva det där! Tack. Fast idag regnar det ute . . .

#3 Mikael - 2014-07-08 20:30:31

Du passerar in i Ohio!

#4 Björn - 2014-07-08 23:52:43

Mikael: Ja, visst var det Ohio jag avsåg. Jag befinner mig nu i Van Wert, en trevlig småstad med 11 000 invånare. Och vilket fint motell (Comfort Inn) Nästan en perfekt dag faktiskt.