Kommentarer på Dag 1: Vi har startat!


En paus längs Rhen. Trots att vi följer floden var vi idag sällan särskilt nära den.

Sol och medvind. Vi fick en kanonstart på äventyret.

Nu har vi börjat rulla längs Rhen fast så mycket av floden har vi faktiskt inte sett idag. Samma sak hände i Värmland då vi rullade på Klarälvsbanan, då såg vi inte så mycket av Klarälven på grund av allt sly. Nu var problemet snarare att vägarna inte löpte längs floden eller att hus och industrier skymde utsikten. Idag passerade vi t ex ett nedlagt kärnkraftverk.

Men när cykelbanorna gick alldeles intill Rehn öppnades fantastsika vyer; vingårdar över allt i branterna, här och var en gammal borg eller slott och livlig pråmtrafik på floden. Don må flyta stilla men det är strömt i Rhen. Det märks; prämarna krypkör motströms och har dubbla hastigheten medströms. Även vi drar nytta av höjdskillnanden, fallhöjden från Koblenz till slutmålet i Amsterdam är cirka 100 meter.

Vi tar många pauser och här har vi stannat till utanför rådhuset i Bruhl-Lùtzing.

Dagens 34 km till Rheinhotel Vier Jahreszeiten i Bad Breisig gick ganska tungt. Visst kände jag av gårdagens tävling. Och svårnavigerat var det också, utan gps förstår jag inte hur vi skulle ha hittat. Morgondagen till Bonn blir förmodligen mycket lättare och cykelbanan slickar Rhen nästan hela vägen.

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2015-05-22 09:44:01

det jag gillar i Tyskland är hur välskött allt är - inget skräp, inget sly - mjukt ringlar cykelvägen fram...pysslandet som i Sverige anses olönsamt.

#2 sverker - 2015-05-22 09:46:55

hela Tyskland är genomkorsat av kanaler och det går åt mycket mindre energi med pråmar och fort går det oftast med....vi körde ju långa vägar på kanaler och genom, slussar i Sverige också - tex från Bergslagen ut i Mälaren...


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg