Kommentarer på Dag 3: Dålig marknadsföring


I det här vackra huset i Olshammar föddes Verner von Heidenstam. Det fungerar nu som restaurang och hotell. Man vill dock inte ha fler gäster så därför ges ingen information om öppethållande m m på hemsidan.

Var kan jag äta och var kan jag bo? Och är det öppet? Ingen tycks veta och informationen på nätet brister ofta.

Driver du ett vandrarhem eller hotell borde du ha lite koll på de närmaste omgivningarna. Men turisten får ofta inga svar på sina frågor. Samma är det i USA- där vet motellpersonalen ännu mindre.

Idag sprang jag från Karlsborg till Askersund, mycket ödsliga trakter i Tiveden varför jag naturligtvis ville veta om det fanns något matställe längs vägen. På STF:s vandrarhem i Karlsborg visste man inget. En sökning på nätet gav vid handen att det möjligen fanns något i Granvik eller i Olshammar. Men hemsidorna var synnerligen knapphändiga.

Så det var bara att bunkra nödproviant på Konsum i Karlsborg och hoppas att något skulle vara öppet. Jodå, i Granvik hängde en caféskylt utanför en rödmålad stuga. Jag ringde på och en butter gubbe kom ut och undrade vad jag ville.

-Fika.

-Vi har inte öppnat för säsongen och så smällde han igen dörren.

Varför  han inte tagit ner skylten fick jag inget svar på. Jag kan knappast ha varit den ende som stannat till här. Olshammar då, skulle dom ha öppet? På hemsidan gavs ingen information alls. Jag ringde och fick besked att det var öppet. Dagen var räddad!

När jag efter ca 30 km kom fram till Olshammar och Heidenstams barndomshem kunde jag ändå inte låta bli att fråga varför man inte angav öppettiderna på hemsidan.

-Vi har så många gäster och vi vill inte ha fler    . . .

Dan innan svängde jag in på en golfbana efter att ha läst en skylt ute på en åker om en restaurang. Inga öppettider dock på skylten. Man hade precis stängt trots att klockan bara var två. Det förvånar mig att man inte är bättre på att hänga ut skyltar om det är öppet eller stängt. Trafikverkets skyltar med de korslagda besticken är heller inte att lita på. Ofta har stället klappat igen, är min erfarenhet. För bilturisten spelar det inte så stor roll, man kan köra till nästa stad men värre för cyklisten och framför allt löparen.

Ett glädjehopp vid länsgränsen till Örebro län och gränsen till Askersunds kommun.

Jag klarade årets varmaste dag mycket bra, backarna var dessutom många och långa. Efteråt märkte jag att min vita löpartröja släpper igenom en del solljus. Jag hade blivit lätt solbränd på bålen!

Dagens etapp: STF:s vandrarhem i Karlsborg till Best Western i Askersund, bitvis grusväg, 52 km.

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Löparvän... - 2015-07-03 07:28:07

Jag är full av beundran för din fru , men hon gillar väl ensamheten. Jag har alltid saknat en bok skriven av en "Idrottsänka. på grund av att de alltid få ta hand om all markservice. Ett tips till din fru. Jag en "Idrottsänka".. Du upplever men hon upplever Tomtebogatan eller?

#2 [S] - 2015-07-03 10:48:41

Och det är överklasspensionärerna som har råd till detta lyxnöje att jogga runt i världen, vanliga fattig pensionärer har fullt upp med att läsa reklamen om var det finns billig mat./ [S]

#3 lelle - 2015-07-03 18:16:04

Jag tror man ska va ekonomireporter så man får koll på läget....

#4 Björn - 2015-07-04 10:48:50

Löparvän: Nej, den boken blir aldrig skriven. Under mina 35 år som löpare har min fru aldrig klagat, bara uppmuntrat. Så även jag är full av beundran. Min fru reser också väldigt mycket på egen hand.

S: Ja, du har rätt när du kallar mig överklasspensionär. Jag kan nu unna mig allt jag vill efter ett sparsamt liv. Visst kostar USA-löpen väldigt mycket. Men just det här löpet runt Vättern är ett billigt "semesternöje" med enkelt boende. Det är kombinationen lyx och luffarliv längs vägarna jag gillar. Hoppas du fortsätter att följa bloggen och inte bara ser mig som lyxlirare utan också som en vanlig enkel löpare.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg