Kommentarer på Löparna var för varmt klädda


Långa tajts, långärmat, ja till och med mössa. Många av löparna på Lidingöloppet var alldeles för varmt klädda.

Varför pälsar folk på sig så mycket när det ska tävla? Om det är någon gång man ska vara så lätt klädd som möjligt är det just under en tävling.

Jag förundras över hur mycket kläder folk har på sig under löpartävlingar. Ju bättre löpare, ju mindre kläder, är min ovetenskapliga iakttagelse. Ser du en barbent löpare under en vintertävling, dessutom i ett tunt löparlinne, ja då kan du vara rätt säker på att han (jo det är allltid en man) kommer att vara bland de främsta. Så där extrem behöver man väl inte vara men ett gott råd är att klä sig lätt under tävling, däremot kan man vara rätt påpälsad under själva uppvärmningen.

Själv sprang jag inte Lidingöloppet men var ute och tittade. Redan efter åtta kilomter, strax efter Lidingövallen, var samtliga löpare genomsvettiga. De påpälsade fick ingen lätt resa i lördags. Och helt ofarligt är det inte att springa för varmt klädd. Även på kortare lopp kan man drabbas av uttorkning.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 lelle - 2015-09-30 10:17:52

Termometern fungerar alltid. Ã?ver 12+ = shorts och T-shirt. Vid träning.

#2 Lennart - 2015-09-30 20:22:31

Jag känner igen det där. När jag sprang Sälen Fjällmaraton (det var varmt och soligt då) hade folk pälsat på sig både två och tre lager. Allt för "i fall att",

Själv såg jag ut som en 5 km löpare :-). Splitshorts och kortärmat och det var helt perfekt.

#3 Sten-Olof - 2015-10-02 19:45:38

Kanske en blandning av orutin och höstkänslor. Jag lurades av det senare och hade långärmat under linnet. Gick bra denna gången. Hade nog klarat mig med enbart linnet för just som du skriver kände jag mig också något överhettad strax efter Lidingövallen. Visserligen bara temporärt men ändå. Den extra svettningen sänkte vätskenivån i kroppen och hjärtat fick slå några extra slag innan vi kom in i skogen och skuggan igen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg