Kommentarer på Månskenslöpning med F&S


Fullmåne, fest, fikastopp. Efter sex kilomters mörkerlöpning över stenar och rötter i Nackareservatet vankades varm blåbärssoppa, pepparkakor och saffransbulle.

Terränglöpning med pannlampa blev en ny erfarenhet för mig. Idag hängde jag med på Friskis & Svettis "Månskenslöpning".

Pröva nya saker inom löpområdet gillar jag. Och ju galnare desto bättre. Därför var det självklart att ta ett löppass med Friskis & Svettis i Skarpnäck som kallat till Månskenslöpning i Nackareservatet.

Vi var ett 80-tal som stack ut vid 19-tiden från kyrkan i Skarpnäck (F&S hyr in sig där). Fullmånen lyste över oss och efetrsom jag valt stiggruppen var det pannlampa som gällde. Terränglöpning, eller trail som det numera brukar kallas, är inte riktigt min grej. Jag behärskar inte tekniken och jag hade problem att hänga med i skogen, lättare blev det inte när lampan började lysa allt svagare. När andra sprang på i jämn takt blev det intervallöpning för mig- där det var någorlunda slätt fick jag dra på för att hinna ikapp.

Den ena efter den andre stöp på rötter och isfläckar, även jag men alla kom fram helskinnade. När halva sträckan var avklarad bytte jag till gruppen som sprang på vägar. Ett klokt val, asfalterade vägar är mitt rätta element.

Genomgång innnan vi stack iväg. Totalt var vi ett 80-tal månskenslöpare, som sprang cirka 13 km. Ett riktigt proffsigt arrangemang av F&S i Skarpnäck.

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 lelle - 2015-11-24 17:38:17

Det känns som man springer fortare när det börjar mörkna, men obehagligt.

#2 Björn - 2015-11-24 17:58:27

Javisst känns det som om det går fortare när man springer i mörker. Men att springa på stig och inte riktigt se var man sätter ner fötterna och tvingas lyfta benen extra högt för att inte snubbla, är inget vidare. På t ex ett coast to coast försöker jag undvika mörkerlöpning. I USA är jag mörkrädd och oväsendet från cikador gör mej nervös (dom sätter ofta igång framåt skymningen, dagtid står jag ut med dem)

#3 bureborn - 2015-12-03 07:28:08

Kul initiativ av F&S! Jag tro jag ska tips min lokala förening om idéen. Eller kanske själv arrangera ngt liknande hemmavid. Först mörkerlöptur. Sedan glögg. Ett fin-fin kombo i adventstider.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg