Kommentarer på Vi har startat


Kärran lastad och dags att sticka iväg från motellet. 105 förhoppningsvis underbara mil väntar mig i Colorado, Kansas och Oklahoma.

Ser väglaget ut på det här sättet är det bara gång som gäller för Jan som tar sig fram storartat på sina rolerblades.

Vi befinner oss på 1 700 meters höjd på kullarna ovanför Denver i Colorado, luften känns fuktklibbig, det är 29 grader och vi känner av den tunna luften. Mitt och min bror Jans Mellanvästeräventyr har precis startat!

Det här är livet. Fri som fågeln, jag får ägna hela dagarna åt det bästa jag vet- löpning. Jag kör förra årets USA-äventyr lite i repris, den här gången dock i miniversion och nu med sällskap men det artar sig till att bli samma höjdare igen.

I fjärran ser vi snöklädda berg, långt där nere ligger Denver i en gryta, några skyskrapor sticker upp på högplatån och det hela ser lite overkligt ut. Förorterna vi springer igenom andas välstånd, stora nya fina gråa trävillor i två plan, välansade gräsmattor och vattenspridarna på. Men märks ändå inte lite av den amerikanska bolånekrisen även här? Jo kanske, vi ser en  del skyltar om hus till salu och i en del villaområden står de nybyggda husen tomma.

Jan och jag har fått en kanonstart. Resan hit till mittpunkten av USA gick väldigt smidigt, bagaget kom fram,  joggingvagnen dessutom  i oskadadt skick Tack SAS och Continental för detta. Enda smolket i bägaren var två förargliga felspringar första dagen. Vår annars korta dagsetapp på lite över 3.5 mil blev plötsligt en mil längre. I sådana lägen gäller det att bita ihop och bara se framåt.

Vi har kommit till staden Castle Rock. Vi är båda i gott skick och i morgon väntar kanske resans största utmaning; en dagstetapp på drygt 6 mil där matfrågan, vägval och annat hänger lite i luften. Men det är är detta som är tjusningen, att inte riktigt veta vad som väntar oss.

Jag hoppas att ni som följer vår resa även i år ställer en massa frågor om löpningen och annat smått och gott.  Allt skall besvaras.  Passa också på  att kika  på  de dagliga bilder vi lägger upp.  Här  är det Jan som är humorredaktör.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Philip.S - 2008-07-07 11:02:32

Grymt kul läsning. har lagt in sidan som startsida!
Jag undrar vilka skor du springer med och vart man köper en sådan vagn som du har med dig.

/Philip

#2 Peter H Nilsson - 2008-07-08 10:18:50

Kul med skön sommarläsning igen. Lycka till!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg