Kommentarer på Stopp i lagens namn!


Nog är sheriffen och fingrar på pistolhölstret? Jan lyckades dock avväpna polismannen genom att spela dum turist. Observera det mördande trista landskapet.

Det såg ut att bli en helt händelsfattig dag. Istället blev det skrikande polissirener, blåljus och jakt på en stackars oskyldig rolerbladeåkare från Sverige.

Att kalla USA för en polisstat är kanske en överdrift. Men helt klart finns det ovanligt många poliser här. Bara i den lilla staden Fowler med borgmästaren jag berättade om finns det fem poliser och en splitterny polisbil. Hur har man råd med detta? Mannarna verkar dessutom sysslolösa- bilen körs som det verkar dygnet runt på de få gatorna. Och sirenerna är på titt som tätt.

Idag var det dock inte Fowlerpolisen som var i farten utan en av sherifferna från La Junta. Han ryckte ut, naturligtvis med blåljus och sirenerna påslagna, efter att ha fått rapport om att det var någon dåre på highway 50 som åkte rolerblades utanför den vita kantlinjen. Vägen var visserligen dubbelfilig och trafiken obefintlig utanför staden Las Animas, även kallad "The City of Lost Souls" och känd för att legenden Kit Carson levde här.

-Får jag ta en bild på herr sheriff? var Jans avväpnade fråga efter att polismannen gjort en u-sväng och tvärnitat framför honom.

Det var som luften gick ur den stackars sheriffen. Han skämdes för sitt tilltag och snabbt var händerna borta från pistolhölsret.

Händelsen påminner mig om alla gånger jag själv blev stoppad under min coast to coast-löpning. Bilförare hade ringt polisen och tyckte att jag och kärran skulle vara utanför vägen vid möten. När polisen stod  där vid vägen och skulle haffa mig  gick jag emot dem med utsträckt hand:

-Hi, Björn Suneson from Sweden. I´m running coast to coast. Nice to meet you!

Då gick också luften ur polismännen. Incidenterna slutade alltid med att ordningsmakten  ställde en massa frågor om min löpning, inte om mitt påstådda trafikbrott.

Dagens löpning blev ovanligt kort, drygt tre mil till Las Animas, en stad med mycket spansktalande befolkning men tyvärr en stad i förfall. Vi kunde inte ta oss längre för det är drygt sex mil till Lamar, nästa stad med motell. Från 40 grader igår till cirka 20. Snacka om att det svänger i USA!

Keep on running!

 

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Mats - 2008-07-14 10:42:05

Ni får passa er, annars kanske man får se er handklovade i tv-programmet "Cops"...


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg