Kommentarer på Tornado svepte bort vårt motell!


Tornadon krossade hus och bilar och en människa omkom i den lilla staden Holly nära gränsen till Kansas. Arkivbild från ABC Seven News mars 2007.

Vi befinner oss i tornadoområden. Motellet vi tänkte ta in på imorgon  finns inte längre. Det sveptes ifjol bort i en tornado som krävde ett människoliv och skade tio personer.

Kvällen innan brukar vi boka motell med hjälp av min bärbara dator. När vi ringer motellet i  staden Holly nära gränsen till Kansas svarar ingen. En telefonsvarare talar om att numret inte finns. Vi ber då receptionisten på vårt motell göra ett nytt försök. Det är då vi får klart för oss att något fruktansvärt har hänt.

-Motellet sveptes bort i tornadon, får vi veta.

Kansas är en tornadostat, Colorado är det inte. Här har bara ett dödsfall inträffat  tidigare och det var 1960. Tornadon i Holly inträffade den 29 mars ifjol, ovanligt tidigt på året. Den krossade allt i sin väg och rev upp en 200 meter bred och 1,6 kilometer lång gata. Den slog till klockan åtta på kvällen, förstörde 60 hus och dödade en ung kvinna som befann sig i sitt hus och höll ett spädbarn i famnen. Hon kastades högt upp i luften och krossades mot marken.

Det är med en obehaglig känsla vi imorgon måndag drar iväg till Holly. Vi ringde alldeles nyss en butiksägare i staden som upplyste oss om att det inte byggts upp något nytt motell. Det blir alltså övernattningsproblem för oss men det väger lätt i det här sammanhanget.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Larry - 2008-07-14 15:20:03

Det är en raccoon ni såg överkörd på vägen. Tvättbjörn på svenska?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg