Kommentarer på Svar på era frågor


Här kommer svaren på era frågor. Var inte så buskablyga, ställ massor av frågor, det håller ångan uppe på oss!

1. Hur lyckas du träna så mycket, hur får du ihop det ekonomiskt och tidsmässigt, undrar Jekke.

Svar: Genom att springa varje dag till arbetet och dessutom springa hem på lunchen och äta får man enkelt ihop väldigt många mil utan att knappt behöva träna på fritiden. Det här upplägget har jag haft många år och det fungerar utmärkt. Jag springer alltid med en liten löparryggsäck med ombyteskläder. Löpning är världens billigaste sport, jag behöver t ex ingen bil trots att jag har stor familj. De flesta ärenden kan uträttas på springande fot. USA-äventyret kostar inte särskilt mycket.

2. Philip S undrar vilka skor jag springer i och var man kan köpa en joggingvagn typ den jag har.

Svar: Jag har sprungit i Brooks löparskor under alla åren, nu 26 år. Brukar köpa de billigaste modellerna, dock inte under senare år då lite dyrare skor (bl a Brooks Adreanline) inhandlats under mina besök i USA. Joggingvagn köper du t ex på Running Store i Stockholm eller på postorder hos Uteungar (www.uteungar.se). Jag har en vagn av märket Babyjogger. Skall du främst springa med vagnen är det viktigt att den har stora hjul, minst 20 tum, och sätt gärna på smala racingdäck så rullar den lättare.

3. Karin undrar hur det är med lokaltidningar i USA.

Svar: Det finns massor. Orter med bara några tusen invånare har ofta en tidning som kommer ut 1-2 dagar i veckan. Som t ex här i staden Syracuse i Kansas där brorsan Jan var hett stoff för reportern. Det som slår en är att redigeringen och bildvalet är amatörmåssigt utförda.

4. Finns det inga taxibilar i USA? (frågan ställd med anledning av att folk har så dålig lokalkännedom)

Svar: På de småorter och ute på landsbygden där vi rör oss har vi inte kunnat fråga några taxichaufförer om vägen.

5. Ulla undrar hur Jan och jag lägger upp dagarna.

Svar: Vi startar alltid samtidigt., senast klockan 8. Eftersom det går kansek dubbelt så fort med rolerblades åker Jan ofta i förväg till nästa ort eller planerat fikaställe på halva sträckan. Vi åker alltså väldigt lite tillsammans.

6. Jan la ut en bild på ett "konstigt" överkört djur som han inte visste namnet på. Tack Larry för att du upplyste oss om att det var en tvättbjörn!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg