Kommentarer på Hjälp, vi behöver vatten!


Två räddande änglar , Sass (bakom ratten) och Christie, dök upp med kallt vatten när vi kört torrt i Kansas ödemarker.

Det går åt massor av vatten nu när det är över 30 grader varmt. Idag höll det på att sluta illa för oss när vattnet plötsligt tog slut.

En miss i planeringen gjorde att vattendunken på min kärra inte tankades full när vi i morse stack iväg från motellet i Syracuse. Fadäsen upptäcktes efter två mil men då var det för sent. Vi befinner oss visserligen på trafikerade highway 50 men här finns inga bensinstationer eller matställen och det är långt mellan husen och gårdarna så det är nästan omöjligt att få tag i vatten.

Plötsligt bromsar en röd pickup in med en vallhund på flaket. Vi har tagit en matpaus längs vägen och känner oss rätt utpumpade efter alla backar och hård motvind.

-Hallå där grabbar, behöver ni vatten? tjoar två kvinnor i bilen.

De presenterar sig som Sass och Christie Colborn från byn Kandall i närheten. De berättar att de har en gård på 2 000 acres, 130 kor och att de odlar foderväxter. Efter några minuter är de tillbaka med  flaskor med kallt vatten. Typiskt amerikanskt, vågar jag nästan påstå. Här slåss man om att få göra goda gärningar. Jag kan inte minnas att någon bilförare stannat till hemma i Sverige och spontant frågat om jag behövt hjälp. Visst är man också hjälpsam hemma men då måste man be om hjälpen.

Imorgon väntar oss Garden City. Vilket vackert namn! Tyvärr är vår erfarenhet av amerikanska småstäder att de är rätt förfallna. Fast Lakin, där vi stannat idag, är en liten pärla. Gissa om damen på matserveringen blev glad när Jan plötsligt sa:

-Det här var den bästa hamburgaren jag ätit i USA!

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg