Kommentarer på Kansas stinker koskit


Ensam på highway 50 i Kansas. Landskapet är väldigt monotont. Dessbättre är ingen djurtransportbil i sikte.

Idag har vi avverkat halva vår sträcka, drygt 50 mil. Allt rullar på otroligt bra men Kansas är en besvikelse- staten stinker koskit!

Wroom! När djutransportbilarna passerar mig gäller det att hålla i löparkepsen och även hålla andan. Dessa bilar, som går i skytteltrafik till slakterierna i Dodge City, luktar förfärligt. När djuren gör ifrån sig kan det spruta ut både det ena och det andra på folk längs vägen. Ibland får jag mig en dusch- usch! Och när bilarna kör in på en bensinstation förpestas hela området.

Vi är i USA:s keratursbälte. Men ute på fälten ser vi inte så mycket kor. Däremot tusentalas på så kallade feed yards, vad ag förstår ställen där korna på en begränsad yta göds upp innan de går till slakt. Här är stanken närmast outhärdlig. Vårt motell här i Garden City ligger förresten alldels intill en feed yard men vindriktningen gör att vi inte besväras.

Vinden ja, den är också en pina. Kansas är ett blåshål och här i Garden City har man byggt en golfbana så att golfarna alltid slår i medvind vilket resulterar i världsrekordslag räknat i längd. Vindarna är mestadels sydliga vilket är jobbigt för oss eftersom vi då får motvind. Etter värre blir det när vi når Dodge City och går rakt söderut mot Oklahoma.

Kansas är också rodeo-trakter. Dessa uppvisningar drar mycket folk och motellen blir fullbelagda på helgerna. Vi blir därför utan motell i morgon. Själv får jag övernatta i det fria och slåss med myggen medan Jan eventuellt klämmer dubbla distansen eller tar lift sista biten till Dodge City och där inväntar mig. Kanske är det ändå dessa "problem" som gör den här trippen är så förbaskat rolig!

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg