Kommentarer på Trött svensk fick lift


Sheryl Stiles körde i sin etanoldrivna bil Jan till motellet i Dodge City medan jag själv fick campa ute i regnet och dan efter springa till Dodge City.

-Anyone going to Dodge City?

Jan har blivit en baddare på att ordna lift.

Vad gör man när motellet är fullt? Blöta och ganska trötta anlände vi igår efter drygt fem mils löpning/roletrbladeåkning till staden Cimarron. Motellet var fullbelagt och Jan orkade inte fortsätta de tre milen till nästa etapp, Dodge City.

Själv väntade camping i regnet men Jan har ingen sådan utrustning med sig så det är motell som gäller. Att få lift till Dodge City bedömde jag som svårt. Men Jan hade inte mer än stigit in på macken i stan förrän han fick napp. Sheryl Stiles med mamma och son i bilen erbjöd hjälp direkt och betalning var det inte tal om. Under resan fick han en grundlig lektion om vad Dodge City har att erbjuda turisten. Lite skamsen kände han sig dock när Shirley efter att ha passerat det ena fina motellet efter det andra bad att få bli avsläpp vid ruffiga Budget Host Motel.

Sedan vi svängde österut i Colorado och in på highway 50 har vi i princip följt Santa Fe Trail. Denna en gång viktiga handelsled öppnades 1821 av William Becknell och gick mellan Missouri och Santa Fe i New Mexico. I början användes mulor men de ersattes snabt av hästdragna kärror. Amerikanarna hade med sig mjöl,  kläder,verktyg och andra förnödenheter och fick av spanjorerna bland annat silver. Trafiken pågick cirka 50 år. Minnesmärken finns längs leden och idag på min korta tremilare mellan Cimarron och Dodge City tog jag mig tid att stanna till och läsa på skyltarna. Verkligen faschinerande att kunna ana de nära 200 år gamla hjulspåren på dessa vindpinade kullar.

Imorgon bär det rakt söderut till staden Minneola (717 invånare). Om vi inte tidigare befunnit oss på bonnvischan så kommer vi att göra det imorgon.  Snart är vi i vår tredje och sista delstat, Oklahoma. Livet leker!

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg