Kommentarer på Snart är småmotellen borta


I staden Minneola (717 invånare) i södra Kansas fanns en gång två motell men nu är det "bara" Lucky Motel som finns kvar- kanske en tidsfråga innan detta motell går samma öde tillmötes som. . .

Holiday Motel, som las ner för cirka tio år sedan. Forfarande är dock skylten uppe- ägaren är för slö för att plocka ner den, upplyser en ortsbo.

Motelldöden är ett sorgligt kapitel i USA:s nutidshistoria. Det ena gamla motellet efter det andra bommar igen i småstäderna. En bit av kulturarvet förvinner.

Många av motellen i USA byggdes under 50-talet och är idag ganska ruffiga. Dessa familjeägda motell drivs ofta av invandrargrupper som t ex indier och mexikanare och ger jobb till alla i familjen. För en billig penning, ofta 40-60 dollar, får du ett hygligt eneklrum för natten.

Det är lite sorgligt att se hur dessa motell försvinner. Det blir väldigt påtagligt under en sådanhär tripp vi nu gör. Vi har sprungit förbi flera nedlagda motell, ofta i småorter, nu senast i Cimarron och i Minneola i Kansas. I staden Laverne i Oklahoma, dit vi snart kommer, har bägge motellen lagts ner får vi höra när vi ringer för att boka rum. Märkligt  nog finns ändå motellskyltarna kvar och adresserna och telefonnumren ligger ute på internet.

Fortsätter motelldöden blir det snart omöjligt att övernatta i småstäderna på den amerikanska landsbygden. Bara motellen  i städer med minst ett par tusen invånare kommer att överleva. Här kan säkert de familjeägda småhotellen klara sig men annars hävisas alla till de strömlinjeformade kedjemotellen  men då med helt andra priser.

Rune Larsson, som också sprungit coast to coast, älskar de ruffiga småmotellen. Själv är jag inte lika förtjust och kan jag välja tar jag ett med aningen högre standard. Men Best Western, Holliday Inn etc för uppåt 100 dollar natten eller mera är inte riktigt min likör även om du får mycket för pengarna jämfört med vad du betalar i Sverige.

Motelldöden och att terrängen nu blir mycket backigare har fått oss att ändra vår rutt något.  Imorgon bär det av til Engelwood och därefter till Laverne i Oklahoma. Tyvärr väntar igen övernattnimg i det fria för mig. Möjligen går jag också in i internetskugga varför det det är osäkert om det blir någon rapport imorgon. Annars är allt föträffligt med oss, trots att det idag var nära 40 grader och stark motvind.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg