Kommentarer på "En mentalpatient har rymt!"


Den "förrymde mentalpatienten" väckte viss uppmärksamhet i sin egendomliga mundering. Gripandet i sjukhusparken blev dock helt odramatiskt. Jan framför skylten Northwest center for behavioral Health.

40 grader visade termometern vid framkomsten till motellet. Så varmt har det aldrig varit i Sverige.

Ingen vettig människa springer nära sju mil i 40-gradig värme. Därför var det kanske inte så konstigt att folk idag trodde att Jan var på rymmen från ett mentalsjukhus.

Vi är båda udda figurer i USA. Jag, en kutryggig benget med tom blick malande mantrat "keep on runing". Och så Jan som ser ut som en rymdvarelse med slangar från ryggsäcken och med en fåntrattshjälm på huvudet. Dessutom rör vi oss ute på vägarna, jag knuffande en vagn och Jan  på sina rullskridskor. Ingen undgår att missa denna märkliga vägpatrull.

I Fort Supply, ett litet samhälle med en gammal militärförläggning som gjorts om till mentalsjukhus och fängelse, skulle vi ta lunchpaus. Eftersom det går mycket fortare för Jan väntade han på mig i skuggan under träden i sjukhusparken. Det var då larmet gick.

Någon ringde sjukhuset, man brukar göra det när förvirrade personer är ute och går på byn, fick vi senare veta. Ut ryckte en chefsperson från sjukhuset och hon kunde snabbt konstatera att det bara var en galen svensk som rullat in i Fort Supply. Båda fick ett gott skratt!

Dagens etapp till staden Woodward ( 11 853 invånare) blev cirka 66 kilometer och vid framkomsten hade temperaturen stigit till 40 grader. Det gick ändå förvånasvärt lätt- helt klart är att man vänjer sig vid dessa grymma temperaturer. Även i dag tog vätskan slut för mig men jag lyckades få påfyllning på en bensinstation. Att jag nu så ofta råkar ut för vätskebrist beror på att jag inte vill ha för tung last när jag också måste ha Jans bagage på kärran. Under fjolårets coast to coast-löp hade jag ofta dunken full (11 liter) men vagnen kändes då lättare.

I morgon bär det av till hålan Seiling (875 invånare) där vi bokat motell. Även morgondagen lär bli het och UV-strålningen skall också bli hög. Vi håller tidsschemat och jag är imponerad över att det går såpass lätt för Jan, som inte har så mycket träning på sina rolerblades.

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Staffan - 2008-07-24 08:26:13

Fantastiskt att du klarar av värmen så bra Björn. "En annan" går och gruvar sig för Ölandsmaran till helgen eftersom det ska bli 25-30 C.

#2 Björn - 2008-07-25 03:58:33

Lycka till på maran i Löttorp! Senast jag sprang där hade man lagt starten sent just för värmens skull. Kanske gör man det också i år? Första gången jag sprang på Öland var jag i mitt livs form men fick en blackout och bröt av obegriplig anledning efter 30 kilometer trots att jag låg bra till.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg