Kommentarer på Gångare för en dag


Skylten vid den kommunala simbassängen i Seiling stämmer nästan; idag var det mycket walking och lite running.

Ännu en värmedag. Jag slet ont i värmen, alldeles för mycket gång och vart tog gårdagens krafter vägen? Det får bli revansch imorgon!

Det är nästan så man skäms. Jag har åkt  till USA för att springa och så går jag. De drygt fem milen från Woodward till Seiling tog mig åtta timmar. Får skylla på värmen, nästan 40 även i dag, och så kände jag av av gårdagens hårda etapp. Jan däremot flög fram även om backarna och motvinden var besvärliga.

Ibland känns det som man springer på svenska bonnvischan. Det är grönt och lummigt, landskapet böljar, trafiken är gles och på vägrenen ligger ett och annat påkört rådjur. Det som skiljer är den röda jorden och så den ohyggliga temperaturen, sommarens varmaste dagar i Oklahoma.

Det pågår en gas och oljerusch här i nordvästra Oklahoma . Vi märker det på alla lastbilar och servicebilar som står parkerade utanför motellet. Det är närmast fullbokat och indiskan som driver anläggningen berättar ogenerat att hon tjänar grova pengar, tydligen dock inte så mycket att hon har råd att renovera skylten till Croosroads otel- m:et har ramlat ner.

För ovanlighetens skull blev jag idag stoppad av polisen. Bilister hade ringt och irritterats över att jag inkräktade på deras utrymme. Ibland saknas det vägren och då skall jag tydligen inte befinna mig alls på vägen. Exakt vilka regler som gäller har jag inte lyckats förstå. Men enligt polisen är "higways till för bilar".

Morgondagens etapp till staden Watonga kan bli resans besvärligaste. Drygt sex mil och mycket backar väntar. Men Jan har lyckats lista ut att det finns en servering av okänt slag på halva sträckan, guld värt för en löpare. Får jag ta paus innomhus i kyla, ja då brukar krafterna återvända.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg