Kommentarer på Ostfestival trots bortblåst ostfabrik


De spelar country och bluegrass för att få ihop pengar till höstens ostfestival i staden Watonga (4 658 invånare) i Oklahoma. KIillen på banjo till vänster trollband lokalbefolkningen men även två svenskar.

Konserten är över och  folk troppar av från biograften Liberty. Medelåldern på åhörarna låg runt 60 år och vi smälte därför bra in i miljön.

I augusti ifjol svepte en orkan bort ostfabriken i staden Watonga i Oklahoma. En tragisk händelse eftersom fabriken var stadens stolthet och upphov till en årlig ostfestival som ifjol fick ställas in. Jan och jag har nu sett till så att traditionerna kanske kan  leva vidare.

Stark som en björn. Ja, idag gjorde jag skäl för mitt namn och tog revansch efter gårdagens gångövningar. På lätta ben, i hög luftfuktighet och i gassande sol sprang jag 1,5 marathonlopp, 63 kilometer, mellan Seiling och Watonga. Jag var lika blöt som om jag hoppat i sjön och jag fick därför ständigt smörja in mig med solkräm.

Det är just detta, att ingen dag är den andra lik och att man inte vet om man kommer att vara stark eller svag som gör löpningen till en så fantastiskt rolig sysselsättning. Tänk vad trist det skulle vara om man var som en maskin. Att jag idag var så grymt stark berodde mycket på att jag kunde äta en rejäl lunch (hamburgare) på halva sträckan och få sitta ner och svalka av sig innomhus.

Dagen var lyckad även i andra avseenden. Jan, som alltid kommer först till slutmålet, hade nosat upp att det skulle hållas en konsert i Watongas biograf. Han hade också lyckats fixa två friplåtar av motellvärdinnan.

Biografen var packad och hela övningen var til för att samla in pengar till Watongas årliga ostfestival. Både Jan och jag gillar countrymusik och de lokala artisterna gjorde bra ifrån sig. Det hela var en något absurd tillställning- ju längre kvällen led troppade den ena åhöraren av efter den andra men konserten verkade aldrig ta slut. Folk reste sig och gick fram och lämnade små penninggåvor och fick artisterna att spela deras önskelåtar. Utan att ange beloppets storlek kan jag säga att penninggåvan från Sweden var en av kvällens största och fick applåder. Kanske räddade den ostfestivalen?

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg