Kommentarer på Vi är framme!


Glada och trötta försöker vi hoppa framför skylten till Will Rogers World Airport i Oklahoma City. USA-äventyret är avslutat- totalt blev det 105mil.

Vi är i mål! Finalen blev oväntat dramatisk eftersom en orm strax innan start slingrat sig in på mitt rum och fick motas ut med en golvlampa och en galge. Både ormen och jag kom nog upp i maxpuls.

Det var smått kaoitiskt på Super 8 i El Reno när vi i morse skulle bege oss ut på vår sista och 23:e dagsetapp med målgång på flygplatsen i Oklahoma City. En orm låg och solade sig på cementgolvet utanför motelldörren och plötsligt var ormen inne i mitt rum.  Hotellstäderskorna verkade ännu räddare än jag och kräket skulle dödas, ansåg de. Jag fick ut inkräktaren,som dock smet in i Jans rum. Innan dödspatrullen anlänt hade ormen satt sig i säkerhet och smitit ut igen.

Vår 105 mil långa tripp från Denver i Colorado, genom Kansas och ner till miljonstaden Oklahoma City i Oklahoma har gått fantastiskt bra. Egentligen har vi inte haft några problem- jag har känt mig väldigt löpsstark praktiskt taget varje dag och ett dagssnitt på 46 kilometer i temperatur på 37-40 grader har varken knäckt mig eller Jan. Det som kanske förvånar mig mest är att Jan varit så stark, han är ändå 66 år och en glad amatör på sina rolerblades.

Vi har också haft haft kul ihop. Mindre lyckat är kanske vägvalet. I ärligehtens namn har vi sett en ganska trist del av USA, landskapet bjuder inte på några större naturupplevelser även om raksträckorna och de enorma åker- och gräsfälten är imponerande i sig. Nej, nog var det mycket vackrare i bland annat Oregon, Wyoming, Nebraska och West Virginia  under fjolårets coast to coast.

Jag vill varmt rekommendera dig att göra en liknande tripp även om du inte behöver vara så extrem som jag. Att springa utomlands är alltid spännande men det är också roligt att göra en tur på några dagar i Sverige, springa med ryggsäck eller joggingvagn, sova under bar himmel eller ta in på vandrarhem. Pröva!

Vilodag i morgon? Nej, visserligen är "uppdraget" avslutat men i morgon ger jag mig ut på en kortare löprunda utanför motellet. Jag har förmodligen blivit rätt lusig efter allt lufsande och nu gäller det att få tillbaka snabbheten inför höstens tävlingar.

Keep on running!

 




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Lelle - 2008-07-29 08:09:09

Gratulerar !...obegripligt vald rutt :).
(kör själv ett par mil kalla gröna mornar.)
Tack för spännande följetong.

#2 Pelle - 2008-07-29 11:46:31

ja, det var en trälig sträcka, bara det gör bedriften än mer imponerande!

Välkomna hem, Stockholm är riktigt varmt också. :)

#3 Barbro Nilsson - 2008-07-29 19:33:23

Grattis till genomfört lopp! Bästa sättet att resa är till fots.
Har du funderat på göra ett liknande lopp i Europa? Tack för trevlig reseberättelse!
Hälsningar
Barbro Nilsson

#4 Björn - 2008-07-30 06:43:07

Hej Barbro!
Jodå, funderat på att springa exempelvis Stockholm- sydspetsen av Italien och Stockholm-Oslo. Men att springa i Europa kan bli ganska dyrt jämfört med USA trots att flyget blir billigare. Fördelen med USA är att befolkningen är så entusiastisk, i Europa tror jag att man mera betraktas som en knäppgök.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg