Kommentarer på Jakten på ett par cykeldäck


Men en rånarbil typ Bonnie and Clyde . . .

...och med en vägnavigator av märket Garmin. . .

. . . lyckades jag efter hundrade försöket att äntligen hitta en cykelaffär som sålde de speciella racerdäck jag har på min joggingvagn.

Res inte till Oklahoma City. Det finns inget att se i stan. Men gillar du motorvägar, fula hus och några ynka skyskrapor, ja då är miljonstaden en pärla.

Efter mina nu tre genomförda långlöpningar i USA innfinner sig alltid samma känsla; jag vill hem. Att gå och skrota och ägna sig åt shopping är inte riktigt min melodi.

Oklahoma City var en klar besvikelse. Bilarna har tagit över hela stan, som inte bjuder på några skönhetsupplevelser. Enda positiva var besöket på västernmuséet ( National Coboy Museum) där vi gick ett par timmar. Citykärnan med några skyskrapor, obefintlig grönska och fula byggnader vill vi helst glömma liksom slummen ett stenkast från centrum. Nej, något riktigt centrum finns inte i den här stan.

Våra lediga dagar har annars mest ägnats åt ett förtvivlat sökande efter diverse varor. Vi har säkert åkt 10-20 mil i vår gräsliga hyrbil till olika shopingcenter. Jag har slösat bort en dag på att försöka köpa en ny joggingvagn av märkjet Baby Jogger. Vagnen finns inte att köpa, kan jag nu konstatera.

-Vem vill ut och springa i den här stan där det inte finns några trottoarer, skrattar mannen i cykelbutiken utan kunder.

Ingen ny joggingvagn alltså, däremot några nya bakdäck och innerslangar. Utan hyrbilen med väganvigator hade vi inte kommit utanför motellet.

Imorgon flyger vi hem. Längtar redan efter rundan runt Kungsholmen.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Hasse - 2008-08-01 13:51:16

Intressanta vardagsbeskrivningar från USA. Hoppas du gör ett nytt lopp nästa år och gärna över hela kontinenten igen. Grattis också!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg